Άνεργοι στην Αγγλία που αναζητούν δουλειά υποχρεώνονται από το Υπουργείο Εργασίας να συμπληρώσουν ψυχομετρικά τεστ και μάλιστα απειλούνται με απώλεια προνομίων εάν δεν ολοκληρώσουν τα online ερωτηματολόγια.

Οι δηλώσεις που καλείται κανείς να αξιολογήσει σε μια κλίμακα που ξεκινάει από το «είναι ακριβώς αυτό που κάνω» μέχρι «καθόλου σαν εμένα» μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις εξής: «Δεν βγαίνω ποτέ από το δρόμο μου για να επισκεφτώ ένα μουσείο» και «δεν έχω δημιουργήσει τίποτα πραγματικά όμορφο πέρυσι». Το τεστ ονομάζεται My Strengths, και είναι σχεδιασμένο από το τμήμα ανάλυσης συμπεριφοράς της Downing Street και έχει ξεσκεπαστεί από bloggers ως απάτη, αφού τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σχέση με τις απαντήσεις.

Όταν ο εξεταζόμενος ολοκληρώσει το τεστ, του αποδίδεται ένας συνδυασμός από πέντε θετικές  ιδιότητες, όπως αγάπη για τη μάθηση, περιέργεια και πρωτοτυπία. Το περίεργο είναι όμως ότι άτομα που συμπλήρωσαν το τεστ και πάτησαν επανειλημμένα την ίδια απάντηση ανακάλυψαν ότι λάμβαναν τα ίδια αποτελέσματα με άτομα τα οποία πάτησαν τις ακριβώς αντίθετες απαντήσεις.   Η μονάδα που έστησε το τεστ υπό την επίβλεψη του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, έχει έξοδα περίπου μισό εκατομμύριο αγγλικές λίρες κάθε χρόνο και μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις δέχεται, όπως είναι φυσικό, έντονη κριτική.