Στο γραφείο θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι της Publicis παγκοσμίως, από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Campaign, ο Chairman και CEO της Publicis Groupe, Arthur Sadoun, ανέλυσε σε βίντεο που μοιράστηκε με τους εργαζομένους, τις απαιτήσεις της νέας πολιτικής, ενώ προανήγγειλε ότι το δίκτυο έχει καταβάλει προσπάθειες για να διατηρήσει «το καλύτερο για το in-person και remote working» από την έναρξη της πανδημίας.

«Αλλά, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ένα δυσανάλογο μέρος της εξ αποστάσεως εργασίας οδηγεί στην πραγματικότητα σε απομόνωση, λιγότερη συνεργασία, μερικές φορές καχεκτική δημιουργικότητα, λιγότερη καινοτομία και μειωμένη παραγωγικότητα» επισήμανε χαρακτηριστικά στο βίντεο ο Α. Sadoun. H νέα πολιτική προβλέπει από όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως να βρίσκονται στο γραφείο – είτε της Publicis, είτε των πελατών τους -για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, ενώ σε κανέναν δεν θα επιτρέπεται να εργάζεται εξ αποστάσεως για περισσότερες από μία συνεχόμενες ημέρες. Επίσης, όλοι θα πρέπει να βρίσκονται αυτοπροσώπως τις Δευτέρες για να «διασφαλίσουμε ότι [όλοι] ξεκινούν την εβδομάδα μαζί», ανέφερε ο Α. Sadoun στο βίντεο.

Οι διευκρινήσεις που δόθηκαν σε σχετικό roundtable
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Workforce, σε σχετικό roundtable που διεξήχθη μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, διευκρινίστηκε ότι αυτή η πολιτική αποτελεί έναν μέσο όρο τον οποίο επιθυμεί να εφαρμόσει ο Όμιλος και όχι μία απόλυτη γραμμή, «σεβόμενος πάντα την ανθρώπινη πλευρά και τις τυχόν εξαιρέσεις που μπορεί να προκύπτουν από τις ανάγκες των εκάστοτε εργαζομένων».

Παράλληλα, κατέστη σαφές ότι δεν θα αλλαχθεί το καθεστώς όσων ατόμων προσελήφθησαν με συμβάσεις που προβλέπουν την απασχόληση μέσω τηλεργασίας, ενώ για την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το ζήτημα της χωροταξίας. Σημειώνεται, τέλος, ότι σε πολλές χώρες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εφαρμόζεται ήδη από το πέρας της πανδημίας ένα υβριδικό μοντέλο, που προβλέπει τρεις ημέρες στο γραφείο και δύο εξ αποστάσεως, χωρίς να ισχύει η υποχρεωτική παρουσία τις Δευτέρες στο γραφείο. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η εξ αποστάσεως εργασίας για παραπάνω από μία συνεχόμενη ημέρα.