Στη δημιουργία ενός νέου γραφείου – δορυφόρου στον Βόλο προχωρά η PwC Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Microsoft, με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, αλλά και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία αναμένεται αρχικά να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας, υψηλής ειδίκευσης, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για αποκέντρωση και διακράτηση του εγχώριου ταλέντου.

Το νέο αυτό κέντρο αριστείας στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων στους τομείς των Data Analytics & AI, Security & Cloud Engineering και στην προσφορά ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων σε κρίσιμα πεδία. Η έναρξη της λειτουργίας του τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσής του, με τις ομάδες της PwC και της Microsoft να πραγματοποιούν σειρά συναντήσεων με την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στη διεύρυνση συνεργειών.

«Η επένδυση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων για τη δημιουργία και ανάδειξη ενός οικοσυστήματος στη Θεσσαλία, εστιασμένου στην καινοτομία και την πληροφορική που θα προσελκύσει και άλλες, αντίστοιχες επενδύσεις» τόνισε ο Κυριάκος Ανδρέου, Territory Strategy, Clients & Markets Leader της PwC Ελλάδας, ενώ η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τεχνολογική εξέλιξη που έχει τη δυναμική να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, προωθώντας την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό παντού». Το νέο γραφείο της PwC στη Θεσσαλία είναι το τέταρτο κατά σειρά στη χώρα μας, καθώς ήδη λειτουργούν το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, το Digital Center στα Ιωάννινα και το Sustainability Hub στη Ρόδο.