Σύμφωνα με την νέα έρευνα Global Digital Trust Insights της PwC, οι οργανισμοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές απόκτησης και διατήρησης ταλέντων στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους αφοσιωμένο και ενημερωμένο.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι οι τρεις βασικές τους προτεραιότητες είναι: η αναβάθμιση και τεχνική κατάρτιση του τρέχοντος ανθρώπινου δυναμικού αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του οργανισμού, η εκ νέου εξισορρόπηση μεταξύ υπηρεσιών που διαχειρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά και ο προσδιορισμός των κατάλληλων υποψηφίων για κάλυψη νέων θέσεων εργασίας.
Ειδικά σε περιπτώσεις οργανισμών που έχουν πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης με κόστος άνω του 1 εκατ. δολαρίων, είναι πιθανό να ταξινομήσουν τον ανταγωνισμό για προσέλκυση ταλέντου από την αγορά εργασίας ανάμεσα στις τρεις πρώτες προτεραιότητές τους. Σημαντική αύξηση στο ποσοστό των επιχειρήσεων που έπεσαν θύμα παραβίασης δεδομένων με κόστος άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατέγραψε η έρευνα, με το σχετικό ποσοστό να εκτινάσσεται σε 36% έναντι 27% έναν χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 3.800 επικεφαλής επιχειρήσεων και κορυφαίων στελεχών τεχνολογίας σε 71 χώρες, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν την άνοδο του Generative AI με ένα μείγμα σκεπτικισμού και ενθουσιασμού.
Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις αυξάνουν σημαντικά τις επενδύσεις τους στην κυβερνοασφάλεια, προκειμένου να προστατευθούν από κυβερνοεπιθέσεις. Η τεχνολογία και οι ψηφιακές εφαρμογές αξιολογήθηκαν τέλος, ως ο κορυφαίος κίνδυνος, σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό συγκριτικά με τις φυσικές καταστροφές, την πανδημία και την ανισότητα.