Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξήχθη στην Ελλάδα η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR), αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών, με τη συμμετοχή 3.504 ατόμων, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2020.

Συγκεκριμένα, η Aegean Airlines βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη δεκάδα κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε η Σκλαβενίτης. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι ΙΟΝ, ΟΤΕ, Ιντραλοτ, Τράπεζα της Ελλάδος, Pharmathen, Παπαδοπούλου και Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, o υψηλός μισθός και οι παροχές (72%), το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον (61%), οι δυνατότητες εξέλιξης (48%), η ασφάλεια και η σταθερότητα της εργασίας (47%) και η ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και στην προσωπική ζωή (42%) αποτελούν τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός εργοδότη για τους δυνητικούς εργαζομένους, ενώ αναφορικά με τις παροχές, η υγειονομική περίθαλψη (86%), οι άδειες (82%), η αποζημίωση εξόδων μετακίνησης (81%), η κατάρτιση (77%) καθώς και η ευελιξία του ωραρίου εργασίας (76%) αποδεικνύονται ως οι πιο ελκυστικές για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Επίσης, το 42% των Ελλήνων συμμετεχόντων χρησιμοποιεί τις προσωπικές του επαφές / συστάσεις κατά την αναζήτηση εργασίας, το 13% επισκέπτεται την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ το 18% αναζητά τις πληροφορίες που επιθυμεί μέσω Google και το 20% στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, το 58% των συμμετεχόντων θα έφευγε από την εργασία του εξαιτίας των χαμηλών οικονομικών απολαβών και το 79% θα έφευγε επειδή κρίνει τις μη οικονομικές παροχές που δεν προσφέρονται πιο σημαντικές.