Η Randstad Hellas έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα έρευνα HR Trends, η οποία διεξήχθη από τον Δεκέμβριο 2022 έως τα τέλη Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 440 ηγετικών στελεχών. Στα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι το γεγονός ότι οι μη ρεαλιστικές μισθολογικές προσδοκίες αποτελούν το κυριότερο εμπόδιο κατά τη διαδικασία στελέχωσης, ενώ η προσέλκυση ταλέντων είναι πλέον η πιο σημαντική πρόκληση στελέχωσης για το 72% των επιχειρήσεων.

Τέλος, αύξηση μισθών των εργαζομένων, εντός του 2023, προβλέπει το 75% των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας της Randstad, τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα θέτουν το ελκυστικό πακέτο αποδοχών και παροχών και τις ευκαιρίες εξέλιξης καριέρας στην κορυφή της λίστας για την προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων. Σχεδόν το 40%, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία του να προσφέρει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον ή αρμονική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, προκειμένου να διακρατήσει τους εργαζομένους του.

«Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας, με την εύρεση και προσέλκυση των ταλέντων να βρίσκεται στο προσκήνιο, οι εταιρείες προσφέρουν διάφορες παροχές στο ανθρώπινο δυναμικό τους, εστιάζοντας στην οικονομική ενίσχυση, την υιοθέτηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, καθώς και τη δυνατότητα ευέλικτης μορφής απασχόλησης, εφαρμόζοντας είτε μοντέλο υβριδικής απασχόλησης είτε απομακρυσμένη εργασία».

Με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας HR Trends 2023, η Randstad θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 9 Μαΐου στις 11.00π.μ. webinar για τις τάσεις στο HR και τους μισθούς, με τη Λήδα Σγουράκη, Director, Professionals, Randstad Ελλάδας, και τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director, Randstad Ελλάδας, να παρουσιάζουν τα πλάνα προσλήψεων στην ελληνική αγορά εργασίας, τα εμπόδια που συναντούν οι εταιρείες κατά τη διαδικασία στελέχωσης, καθώς και τις στρατηγικές που υλοποιούν τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν θετικά στις σημερινές προκλήσεις.