Για το 3ο τρίμηνο του 2015 η έρευνα Workmonitor που πραγματοποιεί η Randstad Hellas εξετάζει την ποικιλομορφία στο εργασιακό περιβάλλον, τον τριμηνιαίο δείκτη κινητικότητας, το φόβο απώλειας εργασίας αλλά και την εργασιακή ικανοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα αποτελέσματα του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης, εμφανίζεται να είναι η αύξηση του επιπέδου της ποικιλομορφίας στον εργασιακό χώρο.  Αύξηση στην αποδοτικότητα και την εργασιακή συμμετοχή έχει σαν συνέπεια η ποικιλομορφία στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Ανάμεσα στις χώρες που αποδέχονται την ποικιλομορφία είναι: η Χιλή (96%), το Μεξικό (94%), η Αυστρία (92%), το Λουξεμβούργο (91%) και η Πορτογαλία (91%). Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των ανθρώπων που διάκεινται θετικά απέναντι στην ποικιλομορφία αγγίζει το 87%,  ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 85%.

Το 66% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κουλτούρα της εταιρείας τους κάνει αποδεκτή τη διαφορετικότητα, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα, το ποσοστό αυτό φτάνει το 77%. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελληνική εταιρική κουλτούρα εμφανίζεται ως μια από τις λιγότερο δεκτικές παγκοσμίως μετά την Ιαπωνική, στο θέμα της διαφορετικότητας. Οι χώρες των οποίων η εταιρική κουλτούρα αποδέχεται την διαφορετικότητα είναι η Ινδία, με ποσοστό 89%, η Κίνα (86%), η Νορβηγία (82%) και η Δανία με ποσοστό 81%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor αποκαλύπτουν, ωστόσο, ότι η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες σχετικά με την ηλικιακή διάκριση, με την Ινδία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.  Ο μέσος όρος σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την ηλικιακή διάκριση είναι 26%. Το 91% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσε ότι εξετάζει τη φήμη μιας εταιρείας κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και το 81 % δήλωσε ότι θέλει να γνωρίζει αν ταιριάζει με την κουλτούρα μιας εταιρείας.

Ταυτόχρονα, ο «Δείκτης Κινητικότητας» της Randstad για την αγορά εργασίας που αξιολογεί την ετοιμότητα των εργαζομένων να αλλάξουν επάγγελμα μέσα στους επόμενους 6 μήνες στην Ελλάδα σημειώνει μείωση από 103 στο δεύτερο τρίμηνο σε 99 στο τρέχον τρίμηνο, δηλώνοντας ότι λιγότεροι Έλληνες εργαζόμενοι προσδοκούν ότι θα εργάζονται κάπου αλλού κατά το επόμενο 6μηνο.