Το καλοκαίρι, τουλάχιστον ημερολογιακά, μας κουνά νωχελικά τo χέρι σε ένδειξη αποχαιρετισμού, ενώ το φθινόπωρο κάνει τα πρώτα διστακτικά του βήματα.

Ένας συνηθισμένος διάλογος πριν από το καλοκαίρι περιλάμβανε τα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές και ανανέωση του «ραντεβού» για τον Σεπτέμβρη. Κατά την επιστροφή το «Πού πήγατε;» προκαλεί απαντήσεις για οικονομικές και μικρής διάρκειας διακοπές (τουλάχιστον για τους περισσότερους) αλλά τουλάχιστον διακοπές.

Στην έναρξη της νέας «ακαδημαϊκής» χρονιάς, ξεκινάμε ένα διάλογο μαζί σας με το ίδιο περίπου νοηματικό περιεχόμενο. Δηλαδή, δίνουμε με την ευρύτερη κοινότητα του HR ένα σημαντικό ραντεβού για τον Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε για 8η συνεχόμενη χρονιά το People Management Executive Seminar, που φέρει τον τίτλο: CSI:Athens, World’s Top Thinkers solving common leadership «crimes».

Με επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στον ελληνικό επιχειρηματικό και εργασιακό βίο, οι διακεκριμένοι ομιλητές μας, συνδυάζοντας ιδανικά την ακαδημαϊκή αναγνώριση με την πρακτική εμπειρία, φέρνουν στο επίκεντρο της θεματολογίας έννοιες- κλειδιά: επιχειρηματικές επιτυχίες, βελτίωση της απόδοσης, πρωτοβουλίες, καινοτομία, πάθος, εμπιστοσύνη, δέσμευση, πίστη, επαγγελματική ηθική, αφοσίωση, ευελιξία.

Οι άνθρωποι ενός οργανισμού και η δυνατότητα να αναπτύξουν το εύρος των ικανοτήτων τους, η σαφήνεια στους στόχους, το όραμα της εταιρείας, το ηθικό πλαίσιο αλλά και η πίστη δεν αποτελούν πλέον μόνο ευθύνη της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Κάθε στέλεχος είναι ή τουλάχιστον θα πρέπει να διαθέτει τα εργαλεία και τη γνώση για να «ξεκλειδώσει» τη δυναμική των εργαζομένων και να συνεισφέρει στο επιτακτικό εταιρικό ζητούμενο: τις επιχειρηματικές επιτυχίες.
Ο Chris Roebuck, Visiting Professor of Transformational Leadership στο Cass Business School, η Linda Holbeche, Visiting Professor (Leadership Innovation) στο University of Bedfordshire, ο Stephen Bevan, Director of the Center for Workforce Effectiveness του The Work Foundation (και οι τρεις συγκαταλέγονται στη λίστα με τους «Most Influential UK Thinkers 2011», του HR Magazine) και ο Dr. Finian Buckley από το Dublin City University (ο οποίος αποκαλείται, σαφώς όχι τυχαία, Dr. Trust) αποτελούν την «ερευνητική» μας ομάδα.

Στόχος και φιλοδοξία μας για το φετινό συνέδριο είναι η ερώτηση «Πού πήγατε;» να έχει ως απάντηση στο «8th People Management Executive Seminar». Και να έχει γίνει με αφορμή τη συγκυρία κατά την οποία εμπνευστήκατε ή μάθατε μια πρακτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.