Το Ready for Work, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του Women On Top ανακοίνωσε τον 8ο κύκλο του. Με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil, 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, θα εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η έως και τις 4 Απριλίου οι νέες αυτές γυναίκες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 διαδικτυακά πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες, η κάθε μέντορας θα μοιραστεί με τη mentee τις εμπειρίες και τη γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δικής της επαγγελματικής πορείας. Ο 8ος κύκλος του Ready for Work είναι για γυναίκες που:

  • Έχουν μόλις τελειώσει ή πλησιάζουν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους στον τομέα της Μηχανικής και θέλουν να προετοιμαστούν για την αναζήτηση εργασίας.
  • Αναζητούν την πρώτη ή τη δεύτερή τους δουλειά αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάτι που να τις ικανοποιεί.
  • Εργάζονται σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους και ανυπομονούν να βρουν κάτι που θα τις γεμίζει.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Φεβρουαρίου.