Η ανεύρεση, η προσέλκυση και η στρατολόγηση των καλύτερων και καταλληλότερων ταλέντων αποτελεί ένα διαχρονικό ζητούμενο των εταιρειών. Σήμερα, ωστόσο, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον του παγκόσμιου ανταγωνισμού αναδεικνύεται σε πρωταρχική προτεραιότητα, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Ποιες είναι οι τάσεις που διαμορφώνουν σήμερα το recruitment και πώς αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για μία ολοκληρωμένη και επιτυχημένη recruiting στρατηγική; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσει το συνέδριο που διοργανώνεται στις 7 Μαρτίου 2017.

Οι έξυπνες εταιρείες ξέρουν πια ότι είναι τόσο καλές όσο οι καλύτεροι εργαζόμενοί τους και κατ’ επέκταση σπουδαιολογούν ιδιαίτερα την αναζήτηση των “best of the best” για τον οργανισμό τους.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, καθίσταται ολοένα και πιο πολύπλοκη μέσα στο πλαίσιο των δραστικών αλλαγών που βιώνει το παγκόσμιο επιχειρείν και της ολοένα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας σε συνδυασμό με τη διαρκώς συρρικνούμενη δεξαμενή ταλέντων.

Στόχος του Recruitment Conference είναι να αναδείξει τις τάσεις, τις στρατηγικές και τις βέλτιστες πρακτικές που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του recruiting, και οι οποίες θα «κάνουν τη διαφορά» και θα χρίσουν τους νικητές στο σύγχρονο «πόλεμο του ταλέντου».

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από παρουσιάσεις διεθνών και ελλήνων experts και practitioners, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και για πρακτικές και στρατηγικές άμεσα εφαρμόσιμες στον οργανισμό τους, σε μία σειρά από θέματα, όπως το social recruiting, το «ταξίδι» των υποψήφιων και η σημασία του candidate experience, ο ρόλος των employee referrals καθώς και της φήμης του εργοδότη.

Οι διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου

Mervyn Dinnen, Talent Acquisition Analyst, Award Winning Blogger, Speaker
“The New Talent Journey”
Ο Mervyn Dinnen είναι Talent Acquisition Analyst και ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς του Recruitment και του HR σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις που επηρεάζουν την προσέλκυση, πρόσληψη και τη διακράτηση των εργαζομένων αλλά και το engagement. Είναι επίσης βραβευμένος blogger και συνεργάζεται με εταιρείες recruitment και τεχνολογίας πάνω σε θέματα content marketing στρατηγικών και στη δημιουργία thought leadership white papers.

Επίσης, το βιβλίο του “Exceptional Talent” θα εκδοθεί τον Μάιο.Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως recruiter σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται πολλές διακρίσεις. Το Glassdoor τον συγκαταλέγει στους “Top 50 HR & Recruiting Thought Leaders”, η Huffington Post τον έχει συμπεριλάβει στους Top 50 Social HR Experts ενώ το Recruiterstaff θεωρεί τον Mervyn έναν από τους “5 Influential Staffing Experts Changing our Beliefs”. Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τις τάσεις και τις αλλαγές που επηρεάζουν το recruiting σήμερα και θα αναλύσει τα απαραίτητα συστατικά μίας επιτυχημένης recruitment & talent management στρατηγικής, τις νέες μεθόδους sourcing καθώς και τη σημασία των δικτύων, των σχέσεων και των employee referrals στην απόκτηση του ταλέντου.

Katrina Collier, Founder & Social Recruiting Expert, The Searchologist:
“Social Recruiting Is All About People”
Η Katrina Collier είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως social recruiting expert. Από το 2009 «διδάσκει» σε εταιρείες κάθε μεγέθους σε όλο τον κόσμο πώς να αξιοποιούν τα social media στη recruiting στρατηγική τους, «μετατρέποντας» στελέχη του HR και recruiters σε πιστοποιημένους Searchologist.

Έχοντας ως βάση της το Λονδίνο, η Katrina είναι διεθνής εκπαιδεύτρια και keynote speaker και μοιράζεται γνώσεις και τεχνικές αποδεδειγμένα αποτελεσματικές από τη δεκαετή και πλέον εμπειρία της σε όλο το φάσμα του recruitment και του social recruiting.

Η Katrina συγκαταλέγεται στους “The 100 Most Influential People in HR & Recruiting on Twitter” και οι απόψεις της για το social recruiting συμπεριλαμβάνονται στα HR Review, SHRM, The Staffing Stream και στο Strategies for Success του Cambridge University.

Αρθρογραφεί ενεργά στο The Searchologist Live, και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά HR & Recruiting συνέδρια, όπως τα SourceCon, RecruitDC, SOSU Sourcing Summits σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ευρώπη και Ασία, και σε Social Recruiting Strategies Conferences, HR Innovation Summits κ.ά.

Σύμφωνα με την Katrina, το Social Recruiting έχει να κάνει αποκλειστικά με τους ανθρώπους, και όχι με τα κοινωνικά δίκτυα αυτά καθαυτά, ενώ πιστεύει ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν αξιοποιούν ακόμα πλήρως τα social media στη recruiting στρατηγική τους. Μέσα στο πλαίσιο της παρουσίασής της στο συνέδριο, η Social Recruiting Expert, θα εξηγήσει:

  • Πώς η τεχνολογία άνοιξε την πόρτα στις εταιρείες μας και γιατί αυτό επηρεάζει τις προσλήψεις.
  • Πώς μπορούμε να κάνουμε απλές (και χωρίς κόστος) αλλαγές που άμεσα μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των εταιρειών.
  • Γιατί είναι κρίσιμης σημασίας η αξιοποίηση άλλων social media εκτός του LinkedIn.

Ακόμα, θα παρουσιάσει παραδείγματα εταιρειών που αξιοποιούν περιεχόμενο που παράγεται από τους εργαζόμενους και θα εξηγήσει πώς και γιατί αυτή η πρακτική είναι απαραίτητη σήμερα.

Ben Gledhill, Talent Acquisition Lead, Sofology:
“The importance of the Candidate Experience”
O Ben Gledhill διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικών Talent Acquisition σε διάφορα εταιρικά περιβάλλοντα μεγάλων οργανισμών αλλά και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Εστιάζει σε θέματα Employer Branding και Candidate Experience, μέσω των οποίων διασφαλίζεται ότι ο οργανισμός μπορεί να επιτύχει τους στόχους του μέσω της προσέλκυσης και απόκτησης των βέλτιστων ταλέντων. Από τη θέση του ως Επικεφαλής Τalent Acquisition στη Sofology -βρετανική εταιρεία επίπλων, με περισσότερους από 1000 εργαζόμενους- έχει διαχειριστεί μεγάλα προγράμματα προσέλκυσης ταλέντου καθώς και έργων όπως ο μετασχηματισμός του μοντέλου Talent Acquisition προκειμένου να υποστηριχτεί η μετάβαση της εταιρείας στο digital περιβάλλον του λιανεμπορίου. Αρθρογραφεί συχνά για θέματα recruiting και sourcing, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ανάλογα συνέδρια. Στην παρουσίασή του στο συνέδριο, ο Ben θα μιλήσει για τη σημασία της εμπειρίας του υποψηφίου ενώ θα μάθουμε:

  • Γιατί είναι τόσο σημαντική η εμπειρία του υποψηφίου
  • Τι μας λένε οι υποψήφιοι για τις εμπειρίες τους
  • Τις πραγματικές επιπτώσεις του κακού candidate experience για την επιχείρηση
  • Πώς να αναγνωρίζουμε την εμπειρία που παρέχουμε
  • Πώς να μετράμε το candidate expe-rience.

Οι ειδικοί του CIPD στο Recruitment Conference
H Claire McCartney, MA MSc Academic MCIPD, και η Dianah Worman, OBE Chartered FCIPD, θα δώσουν το «παρών» στο “Recruitment Conference 2017: Trends & Strategies”. Στην παρουσίασή τους, με τίτλο “Future proofing your approaches to recruitment and talent retention”, οι CIPD Associates θα αναλύσουν τις βασικές παγκόσμιες τάσεις γύρω από το recruitment και τη διακράτηση ταλέντου, και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες σχετικές μελέτες του CIPD. Επίσης, θα εστιάσουν στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα της διεύρυνσης της δεξαμενής ταλέντου και της ενσωμάτωσης μίας βιώσιμης προσέγγισης για τη διαφορετικότητα και την ένταξη στις διαδικασίες recruitment και διαχείρισης ταλέντου συνολικά στους οργανισμούς.

Η Claire McCartney εντάχθηκε στο CIPD το 2008, ως Σύμβουλος σε θέματα Resourcing και Talent Planning. Από τη θέση αυτή ηγήθηκε ερευνών σε θέματα όπως resourcing, talent management, εμπιστοσύνης, ηλικιακή ποικιλομορφία στο επιχειρείν, ενώ ήταν και επικεφαλής του Resourcing and Talent Forum του Ινστιτούτου και της έρευνας CIPD Employee Outlook. Ως ερευνήτρια έχει συνεργαστεί με σημαντικούς βρετανικούς οργανισμούς και εταιρείες σε διάφορους κλάδους, όπως οι IBM, PwC, Ford, DSTL Standard Chartered, BT, Gala Coral Group, NHS Tower Hamlets. Έχει ακόμα εργαστεί σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τη συμμετοχή της στην έρευνα του CIPD “Next Generation Asia Research”, για την οποία συνεργάστηκε με την TAFEP (Tripartite Alliance for Fair & Progressive Employment Practices) και το Υπουργείο Εργασίας στη Σιγκαπούρη, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας πολλών ερευνών και άρθρων και τακτικός κριτής βραβείων για τα APSCo, REC, τα βραβεία People Management του CIPD, τα Recruiting Management Awards και τα Great British Entrepreneurs Awards.

Η Dianah Worman έχει εργαστεί στον τομέα του Diversity & Inclusion για πολλά χρόνια, διενεργώντας πρακτικές μελέτες και έρευνες οι οποίες επηρέασαν τη δημόσια πολιτική. Οι περιοχές στις οποίες εστιάζει περιλαμβάνουν πρωτοποριακή εργασία πάνω στις προκλήσεις της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, την ενοποίηση της διαχείρισης ταλέντου και του diversity και στο μέλλον της εργασίας μέσω της ευέλικτης ανταπόκρισης στις πρακτικές εργασίας. Έχει συνεργαστεί με μία σειρά από δημόσιους φορείς, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του TAFEP, του Βρετανικού Συμβουλίου κ.ά., ενώ συμμετέχει ως κριτής σε μία σειρά από βραβεία όπως τα People Management Awards του CIPD. Το 2006 της απονεμήθηκε το μετάλλιο ΟΒΕ (Order of The British Empire) για τη συνεισφορά της στην προώθηση του diversity.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.recruitmentconference.gr