Το ολιστικό πλάνο δράσεων Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας της Roche στην Ελλάδα, υλοποιεί η εσωτερική ομάδα εργαζομένων OneRoche Diversity, Equity & Inclusion (DE&I), Όπως αναφέρει η εταιρεία, μέσα από ενημερωτικές δράσεις και συζητήσεις το εν λόγω πλάνο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών και η προώθηση της έμφυλης ισότητας, η κατάργηση των ηλικιακών στερεοτύπων αλλά και η αξιοποίηση των νέων γενεών στον εργασιακό χώρο.

Επιπλέον, οι δράσεις επεκτείνονται και στην κοινωνία, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε θέματα γυναικείας υγείας, όπως η καμπάνια ενημέρωσης για το γυναικείο καρκίνο “forHER”. «Στην πορεία μας για την οριστική εξάλειψη των στερεοτύπων και κάθε είδους ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, αλλά και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια και προκλήσεις, που θα πρέπει να ξεπεράσουμε», δήλωσε η Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture, Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas.

«Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα θετικά παραδείγματα, να διαμορφώσουμε νέα πρότυπα ισότητας και να αναλάβουμε ακόμα πιο συντονισμένη δράση για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τις Αρχές της Διαφορετικότητας & της Συμπερίληψης. Ως OneRoche, θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, ενσωματώνοντας τη διαφορετικότητα και την ισότητα σε κάθε πτυχή της λειτουργίας μας, από την πρόσληψη και την εξέλιξη των εργαζομένων μας μέχρι την εκπαίδευσή τους και την κοινωνική αλλαγή».