Τα δύο τρίτα των εργαζομένων έχουν υπάρξει κάτι παραπάνω από απλοί συνάδελφοι κάποια στιγμή στη καριέρα τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το kariera.gr. Επιπρόσθετα, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτώμενων είχε σχέση με συναδέλφους πάνω από πέντε φορές.

Τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 396 εργαζομένοι άνω των 18 ετών, αποκάλυψαν ότι το 66% των εργαζομένων διατηρούσαν σχέση με συνάδελφο κάποια στιγμή στη σταδιοδρομία τους. Μάλιστα το ποσοστό των εργαζομένων που δήλωσε ότι παντρεύτηκε το συνάδελφο με τον οποίο είχε συνάψει σχέση κυμαίνεται στο 5%. Εντυπωσιακό είναι, ότι οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν σχέση με τους ισότιμους συναδέλφους τους.

Πράγματι, 38% των εργαζομένων παραδέχονται ότι είχαν σχέση με κάποιο άτομο σε υψηλότερη θέση στην επιχείρησή τους, με τους άνδρες εργαζόμενους περισσότερο από τις γυναίκες, σε ποσοστά που αγγίζουν το 40% και το 34% αντίστοιχα. Πάντως, το 92% αυτών που έχουν κάνει σχέση μέσα από τον εργασιακό χώρο υποστήριξαν ότι δε βοήθησε καθόλου στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Διαπιστώνεται ότι οι σχέσεις με συναδέλφους γίνονται πιο αποδεκτές, καθώς 62% των εργαζομένων λένε ότι δεν κράτησαν το δεσμό τους κρυφό στη δουλειά.
Οι δεσμοί μεταξύ συναδέλφων συχνά ξεκινούν εκτός του κανονικού χώρου εργασίας, όπου 11% των εργαζομένων δηλώνουν ότι οι σχέσεις τους ξεκίνησαν τις ώρες διασκέδασης μετά τη δουλειά.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι περισσότερο από 17% των εργαζομένων συνεργάζεται κατά την παρούσα περίοδο με κάποιον με τον οποίο θα ήθελε να δημιουργήσει σχέση μέσα στη χρονιά. Όσον αφορά στις επιπτώσεις, 8% των εργαζομένων λέει ότι ο δεσμός τους στο γραφείο τους ανάγκασε να παραιτηθούν.