Βάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στελεχών της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας περίπου 2.800 νέες θέσεις εργασίας, συνολικά. Σε ό,τι αφορά τη βάση της Αθήνας, τα δύο αεροσκάφη θα εκτελούν έξι δρομολόγια ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως, δημιουργώντας περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με τη νέα βάση της στη Θεσσαλονίκη και με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση αναμένεται να εξυπηρετεί 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας στη συμπρωτεύουσα. Για ψήφο εμπιστοσύνης των μεγάλων επενδυτών στην ελληνική οικονομία ανέφερε σχετικά με την ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου για την επένδυση 240 εκτ. δολαρίων από την αεροπορική εταιρεία, ενώ εκτίμησε ότι οι θετικές επενδυτικές ανακοινώσεις για την οικονομία θα συνεχιστούν περαιτέρω. «Άλλωστε, το 2014 θα είναι μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, η χρονιά της ανάπτυξης και των υγιών νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε ο ίδιος.