«Θέλουμε να αναπτυχθούμε ολοκληρωμένα και με σωστά βήματα, για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες, νέες και μοναδικές λύσεις τεχνολογίας στους πελάτες μας, έχοντας όμως και χαρούμενους τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, παγκόσμιο και διαφορετικό». Αυτό τόνισε ο Στάθης Πατρίκης, HR Head, της Cube RM στο Workforce, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας για την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού κύκλου Series A, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπρόσθετα, ερωτηθείς για τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα η εταιρεία με την Bryq, ο Σ. Πατρίκης απάντησε πως η κίνηση αυτή θα παρέχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοπιστίας και εγκυρότητας της διαδικασίας επιλογής και ανάπτυξης των ανθρώπων της Cube RM, βασιζόμενη σε cognitive, personality και cultural aspects. «Η συμφωνία προβλέπει πλήρη αξιοποίηση της πλατφόρμας της Bryq και μας δυναμώνει όσον αφορά την τοποθέτηση του πιο ταιριαστού υποψήφιου στην κατάλληλη θέση» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «οδηγηθήκαμε σε αυτήν την απόφαση και επιλογή, λόγω της σύγκλισης του οράματός μας με τον συγκεκριμένο οργανισμό, αλλά και της επιστημονικής ανάλυσης που παρέχει».

Συνεργασία με Hibob και οι στόχοι για το 2022
Επιπλέον, ο HR Head της εταιρείας αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το πλάνο για τη νέα χρονιά, εστιάζοντας στη νέα συνεργασία με την Hibob. «Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνία με την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία και εφαρμογή HRMS HiBob και αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση ανάπτυξης και υλοποίησης, ώστε τον Ιανουάριο του 2022 να ξεκινήσουμε δυναμικά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση στους ανθρώπους μας, με ευκολία και φιλικότητα χρήσης, για τη διοίκηση των ομάδων μας» επισήμανε και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα HRMS που προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες επιταγές της εποχής και περιλαμβάνει σύγχρονες ενότητες, πλήρως διαχειρίσιμες και παραμετροποιήσιμες.

Τέλος, ως προς τους στόχους για το 2022, ο κ. Πατρίκης υποστήριξε ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κατευθυνθούν άμεσα οι ενέργειες του τμήματος είναι η Οργανωσιακή Ανάπτυξη και Κουλτούρα, με σκοπό τη διεθνή εξέλιξη, την προσέλκυση και διοίκηση ταλέντου, το employer branding, τη διοίκηση απόδοσης και δέσμευσης των εργαζομένων καθώς και την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας, με πλάνα ανάπτυξης κ.ά. «Βασικό μας μέλημα είναι να προσθέτουμε διαρκώς αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους, είτε αυτοί είναι οι εργαζόμενοι μας, οι υποψήφιοι για εργασία, η διοίκηση, οι πελάτες, οι μέτοχοι, οι επενδυτές, οι συνεργάτες, οι κοινότητές γύρω από εμάς ή η κοινωνία που ζούμε. Προσφέρουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό, το οποίο προσθέτει αξία και έχει νόημα και σημασία για την κάθε πλευρά» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η Cube RM παρέχει μια αυτοματοποιημένη λύση, η οποία αξιοποιεί το AI και το Machine Learning για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και στοχεύει κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο να επεκταθεί σύντομα σε άλλες βιομηχανίες, ενώ η πλατφόρμα της χρησιμοποιείται ήδη από εταιρείες όπως η Boston Scientific, η Takeda, η Bavarian Nordic και άλλες Fortune 500 εταιρείες.