Αυτή τη στιγμή, οι οργανισμοί παγκοσμίως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα και μοναδικό ερώτημα: τι θα συμβεί όταν τελειώσει η πανδημία;

Coronavirus. Μία από τις πέντε top αναζητήσεις για το 2020 σύμφωνα με την Google, μαζί με όλα όσα αφορούν στον κορωνοιό. Αναμενόμενο! Έναν χρόνο μετά και εν μέσω ενός ακόμα κύματος lockdown, όλοι νιώθουμε κουρασμένοι και αναρωτιόμαστε πότε θα βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση. Μπορεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού να έχει αρχίσει, δίνοντας τις πρώτες νότες ελπίδας και σηματοδοτώντας την αρχή μίας νέας εποχής, το κλίμα όμως είναι σαν να βρισκόμαστε πάνω σε μία σανίδα ισορροπίας.
Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο σημαντικό είναι το κοινωνικό στοιχείο τόσο στην ικανοποίηση που αντλούμε από την εργασία μας όσο και στην παραγωγικότητά μας. Με απλά λόγια, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον αντίκτυπο της πανδημίας στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι από εμάς κληθήκαμε να μετακινηθούμε γρήγορα από την καθημερινή μας ρουτίνα σε νέες καταστάσεις, ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους και τους πελάτες μας. Ως κοινωνικά όντα, έχουμε προσαρμοστεί -ο καθένας με τον τρόπο και τον ρυθμό του- στην επικρατούσα κατάσταση και βρήκαμε τρόπους να συνεργαστούμε και να είμαστε παραγωγικοί, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, με σύμμαχο την τεχνολογία.
Στο επιχειρηματικό τοπίο, η ερώτηση είναι κοινή για όλους: Τι θα συμβεί μετά την πανδημία; Το αν τελικά θα επιστρέψουμε σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπινων συμπεριφορών εντός ενός οργανισμού αποτελούν κάποιες από τις ανησυχίες σε επίπεδο διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Πρωτίστως, όμως, πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική ισορροπία.
«Η παραγωγικότητα δεν είναι ευθύνη του εργαζομένου, αλλά του μάνατζερ» είχε δηλώσει ο Peter Drucker, κάτι που επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο. Η οικοδόμηση ομάδων υψηλής παραγωγικότητας αλλά και η εξέλιξη των εργαζομένων άπτεται στον ρόλο των managers και όσων ηγούνται. Την ίδια στιγμή, τόσο οι ερευνητές όσο και οι practitioners κάνουν λόγο για τη σημασία της οργανωσιακής κουλτούρας, το growth και agile mindset. Στο «παζλ» της επόμενης μέρας, η ΔΑΔ έχει στρατηγικό ρόλο.
Ωστόσο, ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος; Στο πλαίσιο αυτό, το HR Professional «εγκαινιάζει» το πρώτο του Industry Specific Report.
Συγκεκριμένα, στελέχη HR από τον Φαρμακευτικό Κλάδο μας μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εν λόγω κλάδος, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, λόγω του υγειονομικού χαρακτήρα της πανδημικής κρίσης. Έτσι, μας εξηγούν ποιες είναι οι προκλήσεις που προέκυψαν και μοιράζονται μαζί μας τις επόμενες κινήσεις τους.

Καλή ανάγνωση!