Ζούμε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο! Οι όλο και περισσότερο αλληλεξαρτώμενες οικονομίες, επιχειρήσεις, κοινωνίες και το νέο οικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζονται πλέον από αστάθεια, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα και τελείως διαφορετική δομή.

Παρ’ όλα αυτά και σε αντίθεση με αυτή την πραγματικότητα, τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών δείχνουν ότι σημαντικός αριθμός leaders και των επιχειρήσεών τους δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν το σύνθετο σύγχρονο περιβάλλον. Αυτό οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις, και πολύ περισσότερο οι leaders τους, πρέπει να αναδιοργανώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και τα επαγγελματικά τους μοντέλα, να αναθεωρήσουν τον παλιό τρόπο λειτουργίας τους και να εγκαταλείψουν τον τρόπο σκέψης του παρελθόντος.

Χρειάζεται να επανεκτιμήσουν πώς δημιουργείται η αξία. Το «καμπανάκι» χτυπάει για όλους μας! Είμαστε όλοι μάρτυρες ενός νέου επαγγελματικού περιβάλλοντος μέσα στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται να αποδεχτούμε την αλλαγή και όχι να αντισταθούμε· πρέπει να δείξουμε στους πελάτες μας, στους ανθρώπους μας, στην ίδια την κοινωνία τι διαφορετικό έχουμε να προσφέρουμε – γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουμε! Και τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την αλλαγή και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να μεταβεί στο επόμενο στάδιο;


Αυτοδεσμευτείτε – Αλλάξτε τον ΕΑΥΤΟ σας!
Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίσετε τον ίδιο σας τον εαυτό και να αλλάξετε τις συμπεριφορές εκείνες που μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για το επόμενο βήμα της επιτυχίας σας.

Σε κάθε δεδομένη κατάσταση μπορούμε να επιλέξουμε πώς θα αντιδράσουμε. Μπορεί να μην επιλέγουμε την αλλαγή με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι ή τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο, μπορούμε όμως να επιλέξουμε τη συμπεριφορά μας. Τότε η αλλαγή, μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τις σωστές επιλογές, να ωριμάσουμε και να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Όταν έχουμε επίγνωση και είμαστε συνειδητοποιημένοι, τότε μόνο μπορούμε να τιθασεύσουμε τις παρορμήσεις μας για να μην στέκονται εμπόδιο στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας τα οποία συνδέονται άμεσα με τις αξίες μας. Και όταν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας ως leaders αυτό θα έχει τη μέγιστη επίδραση στην κουλτούρα της επιχείρησής μας.

Ως Executive Coach καλούμαι να συνεργαστώ με επιτυχημένους leaders που θέλουν να γίνουν ακόμα πιο επιτυχημένοι. Οι άνθρωποι αυτοί, που είναι το κλειδί για την ευμάρεια των επιχειρήσεών τους, είναι έξυπνοι, αφοσιωμένοι, επίμονοι και έχουν ως μόνο στόχο τους την επιτυχία των εταιρειών τους. Είναι έντιμοι, οικονομικά ανεξάρτητοι και δεν δουλεύουν γιατί πρέπει, αλλά γιατί το θέλουν. Νοητικά, αντιλαμβάνονται ότι τα ηγετικά προσόντα που τους οδήγησαν στην επιτυχία μέχρι σήμερα δεν είναι απαραίτητα τα ίδια χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στο σύγχρονο περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ μπορούμε με ιδιαίτερη ευκολία να εντοπίσουμε την ανάγκη για αλλαγή στη συμπεριφορά των άλλων, συνήθως δυσκολευόμαστε πολύ να αλλάξουμε τον εαυτό μας! Και όσο πιο επιτυχημένοι είμαστε τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αλλάξουμε.

Όπως αναφέρει ο Charles Handy, το «παράδοξο της επιτυχίας» συμβαίνει επειδή επιβάλλεται να αλλάξουμε πριν αναγκαστούμε να αλλάξουμε.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι έξυπνοι, δραστήριοι και ιδιαίτερα υπεύθυνοι leaders πολύ σπάνια κάθονται να σκεφτούν τη δική τους συμπεριφορά. Τις περισσότερες φορές έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή χωρίς να δοκιμάσουν τα όριά τους, αφού έχοντας την τάση να «τρέχουν» και να μάχονται, ξεχνούν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το coaching τους δίνει την ευκαιρία να «κατεβάσουν» ταχύτητα, να αναλογιστούν τα γεγονότα και την επίδραση των λεγομένων και των πράξεών τους. Τους δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αλλαγή και όχι απλά να αντιδράσουν σ’ αυτήν. Εν τέλει, το coaching τους δίνει τη δύναμη να αναλάβουν την ευθύνη της επιρροής τους στον κόσμο αυτό. Είναι γεγονός ότι οι βασικές πεποιθήσεις που μας βοήθησαν να πετύχουμε στο παρελθόν μπορούν να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση για το παρόν και το μέλλον μας. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι leaders μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους αλλάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία της συμπεριφοράς τους, που θα βοηθήσουν τους ίδιους και τις ομάδες τους να κάνουν το «επόμενο βήμα».

Το δεύτερο βήμα για την αυτοδέσμευση και αποδοχή της αλλαγής είναι να χτίσετε την υπόσχεση της μοναδικής σας Προσωπικής Ταυτότητας: Με αυτό τον τρόπο το προσωπικό σας brand θα αποκτήσει αξία, θα γίνετε μοναδικοί, ξεχωριστοί, με επιρροή και σίγουρα θα προσδώσετε μεγαλύτερη αξία στην καριέρα και τη ζωή σας.

Το Personal brand είναι η εικόνα, η σκέψη και το συναίσθημα που δημιουργούμε στους άλλους μετά από κάθε μας επαφή και επικοινωνία. Στο σύγχρονο και ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, είναι απολύτως λογικό ότι μόνο τα πιο δυνατά brands θα επιβιώσουν – δεδομένου ότι προσαρμόζονται σε κάθε αλλαγή.

Το Personal branding είναι αποτελεσματικό μόνο όταν είναι αυθεντικό, όταν πηγάζει από το προσωπικό σύστημα αξιών του καθενός και περικλείει την εσωτερική (μέσα στην εταιρεία) και εξωτερική (στον ευρύτερο κλάδο) παρουσία του καθενός. Το χτίσιμο του προσωπικού brand μέσα σε μια επιχείρηση προϋποθέτει την ενίσχυση και εναρμόνιση της επικοινωνίας με τους υπολοίπους, τόσο μέσω της θέσης του καθενός όσο και της επιρροής που ασκεί ένα brand που θα βοηθήσει εσάς αλλά και την ομάδα σας να πετύχετε και να ξεπεράσετε τους επιχειρηματικούς στόχους σας.

Το χτίσιμο του προσωπικού brand στον τομέα αγοράς που δραστηριοποιείστε, σημαίνει να καθιερωθείτε ως Αυθεντία (Thought Leader) και να χρησιμοποιήσετε τη θέση και την επιρροή σας για να αλλάξετε την πορεία όλου του κλάδου. Όταν χτίσετε μια δυνατή προσωπική ταυτότητα, θα καταστήσετε σαφές σε όλους τι μπορείτε να προσφέρετε, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και ποιος πραγματικά είστε. Οπλισμένοι με αυτήν την πληροφορία, η επικοινωνία με το κοινό σας θα είναι σαφής και σίγουρη.

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ηγετικά ταλέντα σήμερα, προσδοκούν από αυτούς να είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Έτσι, και στο παρόν οικονομικό περιβάλλον περισσότερο από ποτέ, η βασική στρατηγική τους είναι να αντλήσουν ταλέντα στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι Thought Leaders. Το χτίσιμο του προσωπικού σας brand προσδίδει βαρύτητα στη θεώρησή σας ως Thought Leader και σας τοποθετεί ανάμεσα στους κορυφαίους της εταιρείας σας αλλά και της αγοράς που δραστηριοποιείστε και, κατά συνέπεια, σας βάζει στο «ραντάρ» εκείνων που θέλουν να προσλάβουν τους καλύτερους για την ομάδα τους.

Εμείς, οι SARGIA Partners, προσφέρουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ολοκληρωμένες υπηρεσίες Leadership Coaching & Personal Branding. Στόχος μας είναι η στήριξη των στελεχών «κλειδιά» της διοίκησης επιχειρήσεων μέσα από τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές στον τομέα του executive coaching και personal identity.


Η μεθοδολογία μας
του Γιάννη Κώτη, Associate
Η Sargia Partners, εκπροσωπεί αποκλειστικά, το 90-Day Turn System, την ολιστική και συστηματική μέθοδο behavioral coaching που αναπτύχθηκε από τον Hendre Coetzee, κορυφαίο εκπαιδευτή του Behavioral Coaching Institute (BCI) και coach οργανισμών, όπως Estee Lauder, Walt Disney, FedEx, World Vision κ.ά.

Επίσης, εκπροσωπεί το NeuroBusiness Group, που ιδρύθηκε από τον καθηγητή ψυχιατρικής και ερευνητή brain imaging του Harvard, Dr. Srini Pillay και του οποίου οι coaches έχουν ειδικευτεί στην εφαρμογή τεχνικών neuroscience, με έμφαση στην αντιμετώπιση του stress και του burn-out. Το 90-Day Turn System, έχει σχεδιαστεί με βάση τα πιο σύγχρονα πορίσματα ερευνών της ψυχολογίας, της λειτουργίας του εγκεφάλου και της επιστήμης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Οι έρευνες αυτές έχουν δείξει, ότι τα περισσότερα στελέχη μπορούν να αναπτύξουν, να εφαρμόσουν και να διατηρήσουν νέες συμπεριφορές σε ένα χρονικό διάστημα 90 ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο, αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη μέθοδος, η οποία παραμένει μια από τις πιο πρωτοποριακές και αποτελεσματικές στο Behavioral Coaching σήμερα.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε CEOs, Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Διοικητικές Ομάδες και σε στελέχη που ετοιμάζονται να διαδεχτούν μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μοναδικά οφέλη του Leadership Coaching:

 • Δημιουργεί προσανατολισμό δεκτικότητας αλλαγών.
 • Δημιουργεί νέες και αντικειμενικές οπτικές κατανόησης της πραγματικότητας και νέες επιλογές για την επίτευξη των εταιρικών στόχων.
 • Καταργεί στεγανά σε διοικητικές ομάδες, βελτιώνει συνεργασίες και δημιουργεί σαφή προσανατολισμό προς τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους.
 • Δημιουργεί κουλτούρα ανατροφοδότησης και θεμελιώνει προσωπική δέσμευση για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων αυτό-βελτίωσης.
 • Απομακρύνει φόβους και περιοριστικές αντιλήψεις που μπορεί να λειτουργήσουν ως φραγμοί για την κινητοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των στελεχών.
 • Αναπτύσσει νέες ηγετικές συμπεριφορές και βελτιώνει σημαντικά διαπροσωπικές σχέσεις.

Personal Branding
της Γκέρτη Φίλη, Partner
Στο report της Booz&Co, με τίτλο «Brand Building Beyond Marketing», που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουλίου 2010, αναφέρεται πως οι τομείς του marketing και branding μεταλλάσσονται ταχύτατα καθώς η ευθύνη τους έχει περάσει από τα τμήματα marketing στην απευθείας επικοινωνία της επιχείρησης ή του προϊόντος με τους πελάτες/συνεργάτες της.

Οι επιχειρήσεις σήμερα αντιλαμβάνονται ότι η επικοινωνία του προϊόντος τους, είναι μία συμμετοχική διαδικασία, η οποία εμπλέκει όλα τα στελέχη τους – ένας «διάλογος» μεταξύ καταναλωτών και εργαζομένων, μέσω του οποίου αναπτύσσεται σχέση εμπιστοσύνης και η υπόσχεση του εταιρικού brand. Είναι λοιπόν σαφές, ότι η εικόνα και η φήμη ενός οργανισμού και των προϊόντων του, ενισχύεται σημαντικά όταν τα στελέχη του – οι πρεσβευτές του – αξιοποιούν σε κάθε επαγγελματική τους συνδιαλλαγή, την προσωπική τους εικόνα και ταυτότητα.

Η SARGIA Partners προσφέρει υπηρεσίες για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα παρέχοντας σε διοικητικές ομάδες, σε high potentials και σε στελέχη «πρώτης γραμμής» τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύξουν μία δυνατή προσωπική εικόνα και ταυτότητα μέσω της ενίσχυσης της επαγγελματικής τους εμφάνισης, της επικοινωνίας τους, καθώς και της επαγγελματικής τους συμπεριφοράς.

Οι θεματικές ενότητες των υπηρεσιών μας περιλαμβάνουν: Τη σημασία του Personal Branding, την Επαγγελματική Παρουσία και ταύτιση της προσωπικής εικόνας με τις ατομικές αξίες, τη δύναμη της Μη Λεκτικής Επικοινωνίας, τους αποτελεσματικούς τρόπους της Λεκτικής Επικοινωνίας και την Ενδυνάμωση της Συμπεριφοράς του προσωπικού brand.

Τα μοναδικά οφέλη του Personal Branding:

 • Ενισχύει την εταιρική εικόνα και ταυτότητα, συνδέοντας και εναρμονίζοντας την προσωπική εικόνα των στελεχών με την κουλτούρα και τις αξίες της επιχείρησης.
 • Αφυπνίζει τα στελέχη για τη μοναδική επιρροή και αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχουν στον επαγγελματικό χώρο, προβάλλοντας ένα αυθεντικό και δυνατό personal brand μέσω των μηνυμάτων που εκπέμπουν καθημερινά.
 • Βελτιώνει επικοινωνίες, διαπροσωπικές σχέσεις και αναπτύσσει ομαδικότητα.
 • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό-εκτίμηση των στελεχών.

Γυναίκες σε Ηγετικούς Ρόλους
της Μαρίας Δήμου, Associate
Είστε επιτυχημένο στέλεχος! Με προοπτικές…Είστε γυναίκα! Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Αν η κορυφή είναι ο στόχος σας, τι κάνετε γι’ αυτό;
Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρέπει να σταματάμε την προσπάθεια. Οι ηγέτες εξάλλου, είναι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να βγουν έξω από τo «πεδίο βολής» τους και να ρισκάρουν προκειμένου να επιτύχουν το όραμά τους. Πρόκειται για τη δική σας καριέρα, που εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να οδηγήσετε στο επόμενο στάδιο.

Στην κορυφή! Αναλογιστείτε την προοπτική της θέσης της Διευθύνουσας Συμβούλου, του Μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας σας. Σκεφτείτε ότι γυναίκες διοικούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο σήμερα. Αν η κορυφή είναι το όνειρό σας, η SARGIA Partners, με τις υπηρεσίες coaching, είναι ο συνεργάτης που θα σας στηρίξει στην προσπάθεια να διερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να καθορίσετε εκείνες τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε ηγετικές θέσεις. Η SARGIA Partners, επίσης, βοηθά οργανισμούς να ενσωματώσουν γυναίκες υψηλά στελέχη σε Δ.Σ. και να επωφεληθούν από το ταλέντο, την εμπειρία, τις δυνατότητές τους και την εξειδίκευσή τους.

Εκείνο που χρειάζονται τα Δ.Σ. σήμερα είναι ενίσχυση και οι γυναίκες στελέχη με τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα και την ακεραιότητα που τις διακρίνουν, μπορούν πραγματικά να προστατεύσουν τα συμφέροντα ενός οργανισμού.

Η SARGIA Partners μέσω των υπηρεσιών της και με τους εξειδικευμένους coaches της στηρίζει τις γυναίκες ώστε να:

 • Ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και κυρίως στον εαυτό τους.
 • Κατανοήσουν την εταιρική κουλτούρα, τις ισορροπίες, τους στόχους, τις στρατηγικές, τη δυναμική και τις προοπτικές της εταιρείας τους.
 • Ενδυναμώσουν την προσωπική τους επαγγελματική ταυτότητα, να αποκτήσουν επαγγελματική αναγνωρισιμότητα και να γίνουν πρότυπα επιρροής στον τομέα της αγοράς που δραστηριοποιούνται.
 • Αναπτύξουν συνείδηση networking και να αξιοποιούν τα δίκτυα επαφών τους.
 • Αναπτύξουν τις ηγετικές συμπεριφορές αυτές που θα αυξήσουν την επιρροή τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
 • Μάθουν να διαχειρίζονται το stress και να ισορροπούν αποτελεσματικά τις προσωπικές με τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Οι γυναίκες αξίζουν θέσεις CEOs και συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια.

Έχουν αποδείξει ότι είναι ικανές, ειδικά στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, να συνεισφέρουν σημαντικά με την επιχειρηματική πείρα, τα ταλέντα τους, τον επαγγελματισμό τους ώστε να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα καταστήσουν τα Δ.Σ. πιο αποτελεσματικά. Στη SARGIA Partners είμαστε σίγουροι γι’ αυτό!