Νέα ανάγκη για μείωση των δαπανών προσωπικού προέκυψε στον ΟΤΕ, μόλις δύο χρόνια μετά την εθελουσία έξοδο μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή οι τρεις εναλλακτικοί πάροχοι που έχουν ζητήσει την ένταξή τους στον πτωχευτικό κώδικα Altec Telecoms, Teledome και Lannet αφήνουν στον Οργανισμό χρέη της τάξης των 77 εκατ. ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση ο όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται σε καλή χρηματοοικονομική κατάσταση και δεν έχει καμιά ανάγκη δανεισμού για τα επόμενα δύο χρόνια (2009 – 2010), ενώ θα διανείμει μέρισμα για την προηγούμενη χρήση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης, μαζί με τους γενικούς διευθυντές απάντησε στα ερωτήματα του Τύπου για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό. Ειδικότερα, σχετικά με την ανάγκη για νέα μείωση του προσωπικού ανέφερε ότι ακόμα γίνονται σχέδια επί χάρτου, τα οποία θα ολοκληρωθούν σε δύο με τρεις μήνες και αρνήθηκε να μιλήσει για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, κόστος όπως και για τα κίνητρα που θα δοθούν.

Μιλώντας για τη μεγάλη εθελουσία πρόσθεσε ότι υπήρξε «σωτήρια» για τον Οργανισμό, ενώ είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους του προσωπικού από το 33% του συνολικού στο 26%.

Ωστόσο, τώρα και με την ωρίμανση των μισθών και πάλι το κόστος του προσωπικού έχει φθάσει στο 30%. Για τη νέα σχεδιαζόμενη μείωση η οποία δε θα αφορά σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, αλλά υπαλλήλους από όλες τις διευθύνσεις που δεν είναι αναγκαίοι, χρειάζονται διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και την ΟΜΕ ΟΤΕ για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Έτσι, όπως κατέληξε πρόεδρος του ΟΤΕ, «δεν είναι σίγουρο πως θα το καταφέρουμε».

Πηγή: Ναυτεμπορική