Αν η οικονομική κρίση δεν αποφευχθεί άμεσα η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ σκοπεύει να εφαρμόσει πάγωμα των προσλήψεων και απολύσεις εργαζομένων.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των στελεχών HR, τα οποία συμμετείχαν σε έρευνα που υλοποίησε το Society for Human Resource Management και δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, υποστήριξαν ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό της επιχείρησής την οποία υπηρετούν είναι πιθανές.

Πιο συγκεκριμένα, το 55% των στελεχών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση τονίζουν ότι είναι πιθανό να παγώσει η διαδικασία των προσλήψεων. Οι απολύσεις θεωρούνται ως πιθανό ενδεχόμενο από το 40% των συμμετεχόντων αν η οικονομική κατάσταση δε βελτιωθεί. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτώμενους εκτίμησαν ότι πρόκειται να σταματήσουν οι αυξήσεις μισθών και να μειωθούν τα μπόνους σαν αποτέλεσμα της κρίσης.

Ήδη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χάθηκαν περισσότερες από 240.000 θέσεις εργασίας μόνο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Γραφείου εργασίας. Ταυτόχρονα, η ανεργία εκτοξεύτηκε τον Οκτώβρη στο 6,5% – το υψηλότερο επίπεδο από το 1994. Δυστυχώς, το ποσοστό αυτό ενδέχεται να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά, καθώς η DHL θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό στις ΗΠΑ κατά 9.500 άτομα στις αρχές του επόμενου έτους.

Παρόμοια, η εταιρεία Nortel Networks, η οποία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας επταετίας, αναμένεται να απολύσει 1.300 εργάτες.

Πηγή: www.workforcemanagement.com