Για πέμπτη χρονιά, η Schneider Electric ήταν ο επίσημος χορηγός τίτλου του μαραθωνίου του Παρισιού, του εμβληματικού αγώνα των 42.195 χιλιομέτρων που διασχίζει την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος μαραθώνιος παγκοσμίως, μετά από αυτόν της Νέας Υόρκης, ο Schneider Electric Paris Marathon υποδέχθηκε φέτος 57.000 δρομείς, 25% των οποίων ήταν γυναίκες.

Για τον αγώνα του 2017, η Schneider Electric είχε μια αυστηρή δέσμευση να κάνει τον μαραθώνιο πιο οικολογικό, ενώ ταυτόχρονα να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ισότητα των φύλων μέσω διάφορων καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Με την ιδιότητα του #HeForShe IMPACT Champion, η Schneider Electric ένωσε τις δυνάμεις της με τον A.S.O. με σκοπό να στηρίξει το κίνημα #HeForShe, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα #HeForShe ενθαρρύνει τους άνδρες να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων ξεκινώντας με την υπογραφή ενός μανιφέστου.

Η από κοινού δέσμευση της Schneider Electric και του A.S.O. για να προωθήσουν την ισότητα των φύλων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξασφάλιση της ισότητας των φύλων στα βραβεία του μαραθωνίου, με ισόποσες αμοιβές για γυναίκες και άνδρες και προώθηση της ισότητας στην κάλυψη των βραβείων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.