Το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, με τη συμμετοχή 300 στελεχών από τον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού διαφόρων εταιρειών, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στόχος του HR Forum 2017 ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις νέες τάσεις της ψηφιακής οικονομίας αλλά και η εξέλιξη του ρόλου των HR σε έμπιστους ηγέτες έτσι ώστε σε συνεργασία με όλους τους Line Managers και την Ηγεσία των Επιχειρήσεων να ετοιμάσουν την μετάβαση της Εταιρίας τους στο μέλλον.

Όπως ανέφερε ο Lucas Van Wees, Aντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (EAPM), του οποίου μέλος είναι ο ΣΔΑΔΕ, σημαντική μείωση παραδοσιακών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα προκύψει στο μέλλον και τα στελέχη της ΔΑΔ πρέπει να προετοιμάσουν τις εταιρείες τους για μετάβαση στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος των HR εργάζεται από κοινού, με τη συμμετοχή 49 χωρών, πάνω στη δημιουργία ευρωπαϊκού προτύπου (ISO) Ανθρώπινης Διακυβέρνησης (Human Governance) για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές αυτές.

Βασικοί ομιλητές σε θέματα Εμπιστοσύνης και Ηγεσίας ήταν ο Gianpiero Petriglieri, Associate Professor of Organizational Behavior at INSEAD και η Rolasind Searle, Professor of Organizational Behavior and Psychology at Coventry University. Ο G. Petriglieri, ανέλυσε πως η οικοδόμηση ανθεκτικών οργανισμών, πιστών πελατών και αφοσιωμένων εργαζομένων χρειάζεται εμπνευσμένους ηγέτες με όραμα, ικανούς να υποστηρίξουν την ψηφιακή μετάβαση στο μέλλον.

Από την πλευρά της η R. Searle, μύησε στα μυστικά της εμπιστοσύνης και της συνέπειας σαν απαραίτητο παράγοντα ευημερίας και εξέλιξης των εταιρειών και αναφέρθηκε στον έλεγχο ως συμπληρωματικό πεδίο της εμπιστοσύνης και όχι ως παράγοντα υπονόμευσης της. Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού HR Students Awards για μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού με θέμα «HR & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».