Υπό την Αιγίδα του ΣΔΑΔΕ θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου, το live event της πρωτοβουλίας Upfront, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για την πρώτη δράση της πρωτοβουλίας η οποία «εγκαινιάζει» τον διάλογο πάνω σε θέματα Ισότητας, Συμπερίληψης, Ποικιλομορφίας και Ορατότητας στον εργασιακό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία Upfront αποτελείται από μια σειρά δράσεων που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στα ζητήματα του αποκλεισμού, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων.

«Οι συμμετέχοντες, οι υποστηρικτές και οι διοργανωτές του The Upfront παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε κάθε διάκριση σε άτομα λόγω φύλου, φυλής, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι οι ανοιχτοί, διαφορετικοί και χωρίς αποκλεισμούς χώροι εργασίας είναι ωφέλιμοι για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις οικονομίες» τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΑΔΕ.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της πολιτείας, καλλιτέχνες και κοινωνικοί φορείς και θα συζητηθεί το πώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να προωθούν και να στηρίζουν τη δυνατότητα όλων να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα και με ασφάλεια σωματική, οικονομική και κοινωνική.