Το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών χάθηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Ο ΣΕΦ με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αφήνει αιχμές για τα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του κλάδου κι επιδιώκει να δείξει τα οφέλη που έχουν προσφέρει οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου στην οικονομία. «Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 εκτιμούμε πως χάθηκε το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον κλάδο και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, θα χαθούν άλλες τόσες θέσεις εργασίας ως το τέλος του έτους», τονίζει ο Σύνδεσμος, υπενθυμίζοντας ότι το 2013 επενδύθηκε στα φωτοβολταϊκά στη χώρα μας 1,5 δισ. ευρώ.

Συνολικά, την τελευταία πενταετία, και εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, επενδύθηκαν στα φωτοβολταϊκά 4,5 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θέσεων εργασίας ο ΣΕΦ αναφέρει: «Η μελέτη, κατασκευή, αλλά και η παραγωγή ή προμήθεια του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τις επενδύσεις αυτές, έγινε σε μεγάλο ποσοστό από τις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου μας. Συνολικά δημιουργήθηκαν 20.000 άμεσες και 30.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Αν προσθέσει κανείς και τους επενδυτές φωτοβολταϊκών (38.000 οικιακούς καταναλωτές και 14.000 εταιρείες που επένδυσαν όλα αυτά τα χρόνια σε φωτοβολταϊκά πάρκα), προκύπτει ότι πάνω από 100.000 νοικοκυριά ή ισοδύναμα 300.000 άτομα ωφελούνται άμεσα ή έμμεσα από τις δραστηριότητες της αγοράς φωτοβολταϊκών».