Τέσσερις στους πέντε ενήλικες υποφέρουν από διαταραχές που έχουν άμεση σχέση με το στρες ενώ το 80% όλων των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από το χρόνιο και άλυτο στρες σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επιπλέον, έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης αποκαλύπτει οτι το 76% των ανθρώπων του Δυτικού κόσμου, ενώ πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων, νιώθουν υπερφορτωμένοι από τα βάρη της καθημερινότητας και έχουν χάσει τον ενθουσιασμό για τη ζωή.

Με αφορμ Κέντρο Αυτοεκτίμησης και Θετικής Σκέψης LOVESMILES, έχοντας αφουγκραστεί αυτή την ανάγκη, οργανώνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, σεμινάριο με τίτλο «Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το στρες σου». Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ερωτηματολόγια για να εντοπίσουν το προσωπικό επίπεδο κινδύνου της υγείας τους και τις περιοχές στις οποίες τείνουν να σωματοποιήσουν το στρες. Μεταξύ άλλων θα μάθουν στρατηγικές διαχείρισης και θα δοκιμάσουν ασκήσεις χαλάρωσης για να τις χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους ενώ θα δοθούν πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των πιέσεων της καθημερινής ζωής και θα μάθουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να οριοθετούν τις απαιτήσεις των άλλων.