Η Αθήνα εδώ και έναν χρόνο περίπου δείχνει να ανεβαίνει στη λίστα των προτιμήσεων με τις πιο δημοφιλείς πόλεις εγκατάστασης για τους digital nomads, σύμφωνα με μελέτη της Nestpick, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΠΕ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη ανεβάζει την ελληνική πρωτεύουσα στην 31η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους 75 καλύτερους προορισμούς για τους ψηφιακούς νομάδες. Την πρώτη θέση στις

προτιμήσεις των digital domads του κόσμου κατακτά η Μελβούρνη και ακολουθούν το Ντουμπάι, το Σίδνει και το Ταλίν της Εσθονίας, ενώ έπονται το Λονδίνο, το Τόκιο, η Σιγκαπούρη, η Γλασκώβη, το Μόντρεαλ και το Βερολίνο. Η Αθήνα, μάλιστα, συγκεντρώνει βαθμολογία 77 στα 100, γεγονός που την τοποθετεί πάνω από το Παρίσι, το Δουβλίνο, το Μόναχο, την Ρώμη και το Άμστερνταμ.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΠΕ, ο δείκτης «Work-from-Anywhere 2021» αξιολογεί 75 πόλεις σε διάφορους παράγοντες, όπως το κόστος και οι υποδομές, οι φόροι, οι ελευθερίες, η ασφάλειας και η συνολική εμπειρία διαβίωσης που σχετίζονται με την εργασία από το σπίτι, και τους οποίους εξετάζουν οι digital nomads προκειμένου να επιλέξουν έναν προορισμό προς εγκατάσταση, ενώ από φέτος στα κριτήρια έχει προστεθεί και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως, καθώς και τα ποσοστά μόλυνσης των πολιτών της χώρας.