Περισσότερες από 60.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν φέτος στον κλάδο του τουρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ενώ οι θέσεις αυτές θα προστεθούν στις 100.000 που έχουν δημιουργηθεί ήδη, με δεδομένο ότι φέτος ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα αναμένεται να είναι μεγαλύτερος κατά περίπου 1.000.000 και να φθάσει τα 25.000.000.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναπροσαρμογή του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο Α. Ανδρεάδης εμφανίστηκε θετικός στο θέμα της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ, από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα, και πρόσθεσε, ότι αυτή θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των καινούργιων εργαζομένων, κυρίως των νέων, αλλά και των μεγάλων σε ηλικία εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα κατάρτισης στα θέματα του τουρισμού ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα κατάρτισης και ένταξης στον τουριστικό κλάδο 8.000 νέων ανέργων που υλοποιήθηκε πέρυσι είχε επιτυχία και τουλάχιστον το 35% όσων συμμετείχαν έχουν απορροφηθεί σε μόνιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο, ενώ πρόσθεσε ότι έχει υποβάλει στο υπουργείο Εργασίας, νέο πρόγραμμα για το τρέχον έτος για ακόμη 8.000 νέων ανέργων και αναμένεται η έγκρισή του από τις υπηρεσίες του υπουργείου.