«Το επίπεδο της επιχείρησης είναι το νέο πεδίο, όπου θα διαμορφώνονται στο εξής οι εργασιακές σχέσεις» υποστήριξε, κατά την παρέμβασή του, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Labor και Insurance, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος τού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται λόγω της κρίσης, τις αλλαγές των απαιτήσεων στο χώρο δουλειάς, σε νέες δεξιότητες, ή τα προβλήματα της μειωμένης ζήτησης και της έλλειψης ρευστότητας» «Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «οι δύο πλευρές συνεννοούνται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου είναι ξεκάθαρα τα συμφέροντα που υπερασπίζεται η κάθε πλευρά, όπως ξεκάθαρη είναι και η εκπροσώπηση της κάθε πλευράς». Το κεντρικό διακύβευμα στην Ελλάδα της κρίσης πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η αύξηση του αριθμού των βιώσιμων και διεθνώς ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

«Πρώτιστο καθήκον μας, πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για να υπάρχουν και να αυξάνονται οι βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με γνώσεις, εξειδίκευση, γιατι μόνο έτσι εξασφαλίζονται οι ποιοτικές θέσεις εργασίας και δημιουργείται ρεαλιστική προοπτική για τη βελτίωση των αμοιβών», τόνισε ο Χ. Κυριαζής, ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πλευρές, «να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για να οικοδομήσουν ένα τέτοιο περιβάλλον, χωρίς προκαταλήψεις και μακριά από τις αγκυλώσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών».