Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για το καίριο ζήτημα που αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας κατέθεσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο «Most Powerful Women Summit» του Fortune Greece. Στη συζήτηση πάνελ συμμετείχαν ακόμα ο Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής του Τομέα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Accenture Greece και η Νατάσα Πασχάλη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου της Εurobank.

Οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στη σημασία των soft skills, το reskilling και upskilling, τη νεανική επιχειρηματικότητα, το νέο εργασιακό περιβάλλον με την ανάγκη προσαρμοστικότητας σε συχνές αλλαγές και ανθεκτικότητας σε κρίσεις. Αναφέρθηκαν δε στην τεχνολογία και το ΑΙ και στο πώς μπορεί αυτό να συμπληρώνει και όχι να απειλεί την εργασιακή πραγματικότητα, ενώ σχολίασαν και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, εστιάζοντας στον αυξημένο προϋπολογισμό για τα vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών, στο νέο πρόγραμμα 70 εκατ. ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημοτικούς, στο πρόγραμμα δημιουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ STEM) από πόρους του Ταμείου Ανακαμψης, στο πρόγραμμα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων για άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους με χρηματοδότηση επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο σήμα ισότητας σε επιχειρήσεις, στο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα διαφορετικότητας σε εργαζομένους επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και στην ανανέωση και επικαιροποίηση του πλαισίου κοινωνικής επιχειρηματικότητας.