Ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα έδωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του δείκτη CR Index στην Ελλάδα.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το Ινστιτούτο παρουσίασε τον δείκτη και τη σημασία του, φιλοξένησε εκπροσώπους εταιρειών που συμμετέχουν στον δείκτη, οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία τους, και έδωσε στοιχεία για την εξέλιξη της ΕΚΕ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των εταιρειών στην Ελλάδα που εκδίδουν απολογισμό ΕΚΕ αυξήθηκε κατά 36% στο διάστημα 2012-2016. Το 2016, απολογισμό εξέδωσαν 65 εταιρείες.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με την ΕΚΕ στην Ελλάδα δαπανούν συνολικά περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως για ανάλογες δράσεις, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,05% του κύκλου εργασιών των εταιρειών αυτών. Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, Νίκος Αυλώνας, μέχρι σήμερα 40 εταιρείες έχουν διακριθεί στα διαφορετικά επίπεδα διάκρισης του CR Index, 3 εκ των οποίων έχουν κατακτήσει τη διάκριση Diamond μετά από πολυετή συμμετοχή. Τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο CR Index μοιράστηκαν οι εταιρείες Wind, MSD, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και οι εταιρείες με Diamond διάκριση, OTE, Τράπεζα Πειραιώς και Αθηναϊκή Ζυθοποιία.