Ο αριθμός των απασχολούμενων παρέμεινε σταθερός στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο 2010, σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχές τρίμηνο κατά το οποίο ο αριθμός των απασχολούμενων στη ζώνη του ευρώ παραμένει σταθερός, αφού είχε μειωθεί επί έξι τρίμηνα. Επί του συνόλου του 2009, περί τα 2,7 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη θέση εργασίας τους συνεπεία της κρίσης, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ, ο αριθμός των ατόμων που έχουν θέση απασχόλησης παρέμεινε επίσης σταθερός κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ είχε μειωθεί κατά 0,2% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Συνολικά, κατά το δεύτερο τρίμηνο, 220,7 εκατ. Ευρωπαίοι είχαν θέση εργασίας, από τα οποία τα 144,3 εκατ. στην ευρωζώνη. Ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης μειώθηκε στον αγροτικό τομέα, στον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών, αλλά αυξήθηκε στις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στον τομέα των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και σε άλλες υπηρεσίες, όπως η δημόσια διοίκηση, η υγεία και η εκπαίδευση.

Πηγή: Emea Business Monitor