Το 14ο People Management Executive Seminar υποδέχεται στις 8 Νοεμβρίου με ιδιαίτερη τιμή τον κορυφαίο ομιλητή, καθηγητή και σύμβουλο επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, Professor Stewart Friedman.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας, επιτάσσουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό και «υπεράνθρωπο» εργασιακό μοντέλο για ηγέτες και στελέχη: η εποχή δοξάζει τον ακούραστο επιχειρηματία και ηγέτη, καθώς και την always-on εργασιακή κουλτούρα. Ωστόσο, αυτό το «μονόπλευρο» μοντέλο δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα έχει αποδειχθεί ότι δεν μεταφράζεται σε αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης της επιχείρησης και του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, πολλά ταλαντούχα στελέχη αναγκάζονται να συμβιβαστούν και εγκαταλείπουν το όνειρο της καριέρας, προκειμένου να μη χάσουν άλλα σημαντικά πράγματα που δίνουν νόημα στη ζωή τους.

Κι όμως, αυτός ο συμβιβασμός δεν είναι αναγκαίος. Το HR Professional υποδέχεται τον άνθρωπο που με περισσότερα από 30 χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας, διδασκαλίας, συμβουλευτικής εμπειρίας και ηγετικής θητείας σε κορυφαίους οργανισμούς, έχει καταδείξει πώς επιχειρήσεις, ηγέτες και στελέχη μπορούν πρακτικά να πετύχουν το «ακατόρθωτο», το λεγόμενο «Total Leadership»: να ενσωματώσουν αρμονικά, χωρίς θυσίες, ζωή και καριέρα, επιτυγχάνοντας εκπλήρωση σε όλους τους τομείς της ζωής τους: εργασία, οικογένεια και προσωπική ζωή, εσωτερικές πνευματικές ανάγκες, κοινωνική συμμετοχή.

Γνωρίστε τον «πατέρα» του Total Leadership, Stewart Friedman

  • Ο Stew Friedman είναι βραβευμένος Καθηγητής Μάνατζμεντ στο Wharton School, University of Pennsylvania, ιδρυτής του Wharton Leadership Program, καθώς και ιδρυτής και διευθυντής του Wharton Work/Life Integration Project. Είναι ο πρώτος Practice Professor στον τομέα του Μάνατζμεντ που ορίστηκε στο Wharton School, αναγνωρίζοντας την ικανότητά του να εφαρμόζει τη θεωρία και την έρευνα στην πραγματική ζωή, απαντώντας στις πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις και οι ηγέτες τους.
  • Βρίσκεται σταθερά από το 2011 έως σήμερα στη λίστα των 50 κορυφαίων management thinkers του κόσμου (Thinkers50) και το 2015 τιμήθηκε από τον ίδιο οργανισμό με το ανώτερο βραβείο παγκοσμίως στον τομέα του Talent Management (Thinkers50’s Distinguished Achievement Award for Talent). Το HR magazine τον κατατάσσει κάθε χρόνο στη λίστα «HR’s Most Influential International Thinkers», ενώ έχει λάβει πληθώρα βραβείων για το διδακτικό του έργο και την απήχησή του στους φοιτητές (απήχηση που θυμίζει ροκ σταρ, σύμφωνα με τους New York Times).
  • Θεωρείται η Νο 1 αυθεντία στον τομέα της ηγεσίας που παρέχει προστιθέμενη αξία σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου και είναι ο δημιουργός της έννοιας του Total Leadership, μία επαναστατική προσέγγιση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από ηγέτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο (δείτε περισσότερα στο www.totalleadership.org).
  • Ο Friedman δημιούργησε το Total Leadership Program το 2000, όταν ανέλαβε διευθυντής του Leadership Development Center (LDC) στην Ford Motor Company, όπου σε συνεργασία με τον CEO κλήθηκε να αναδιαμορφώσει την κουλτούρα της Ford, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και της ικανοποίησης των στελεχών. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 στελέχη ετησίως, το LDC αναγνωρίστηκε ως διεθνές benchmark στον τομέα των προγραμμάτων ανάπτυξης ηγεσίας. Ήταν τέτοια η επιτυχία του προγράμματος που εκτίναξε τον Friedman στην κορυφή, ως τον Νο1 expert διεθνώς για τη δημιουργία υγιούς εταιρικής κουλτούρας, με δεκάδες επιχειρήσεις του Fortune 500 να τον συμβουλεύονται για να εφαρμόσουν αντίστοιχα προγράμματα με εκείνο που μεταμόρφωσε τον αμερικανικό κολοσσό.
  • Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πλήθος οργανισμών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο Ο.Η.Ε. και δύο διοικήσεις του Λευκού Οίκου. Διετέλεσε σύμβουλος του πρώην Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Al Gore καθώς και του τ. CEO της GE, Jack Welch.
  • Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των Wall Street Journal Best-sellers «Total Leadership: Be a better leader, have a richer life» και «Leading the Life You Want: Skills for Integrating Work and Life» που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει γράψει περισσότερα από 50 άρθρα στο Harvard Business Review (κάποια έχουν βραβευτεί ως «Harvard Business Review’s Ideas that Shaped Management») και από το 2015 παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή Work & Life.
  • Ηγείται του δημοσίου διαλόγου στις ΗΠΑ για την επίτευξη μεταρρυθμίσεων στις κοινωνικές και εταιρικές πολιτικές που θα επιφέρουν μεγαλύτερη αρμονία στην εργασιακή και προσωπική ζωή και έχει βραβευτεί για τη συμβολή του από το «Families and Work Institute» στις ΗΠΑ.
  • Χαρισματικός και ανατρεπτικός ομιλητής, ο Friedman είναι keynote speaker στα σημαντικότερα συνέδρια ηγεσίας και στρατηγικής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο.