Η ετήσια συνάντηση των φορέων, που διοργανώνουν και αναπτύσσουν το Διεθνή Επιχειρηματικό Διαγωνισμό Global Management Challenge (GMC), θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Βασικός σκοπός της συνάντησης είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του θεσμού του Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού και η εμβάθυνση των δεσμών ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, μέσα από τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν. Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς του διαγωνισμού, υπό την Προεδρεία του Dr Luis Alves Costa. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που πρώτος διέδωσε το διαγωνισμό παγκοσμίως, ξεκινώντας από ένα λογισμικό που είχε αναπτυχθεί το 1979 από 5 καθηγητές του Πανεπιστημίου Strathclyde της Σκοτίας. Ο Dr Luis Alves Costa επισκέπτεται την Ελλάδα για 2η φορά, καθώς ήταν παρών και στην επίσημη έναρξη του GMC στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2005.

Η Βικτώρια Μαχαιριανάκη, Γενική Διευθύντρια της SDG Hellas και διοργανώτρια του διαγωνισμού, σημειώνει: «Μόλις 2 χρόνια από την έναρξη του διαγωνισμού στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα την πρώτη διεθνή συνάντηση για την ανάπτυξη του Global Management Challenge. Το γεγονός ότι η συνάντηση των συνεργατών του επιχειρηματικού διαγωνισμού, θα γίνει στη χώρα μας είναι μια ακόμη απόδειξη του σημαντικού ρόλου που έχει πλέον η Ελλάδα στο διεθνή θεσμό. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία συνεργασίας με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας στους νέους εντός και εκτός των συνόρων.»

Η διεθνής συνάντηση συμπίπτει με την εξέλιξη της δεύτερης φάσης του Διαγωνισμού στην Ελλάδα. Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η ημιτελική φάση του προγράμματος, στην οποία έχουν προκριθεί 64 ομάδες από τις 256 που συμμετείχαν αρχικά. Οι ομάδες αποτελούνται από φοιτητές από Πανεπιστήμια απ’ όλη Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμμετέχουν 40 επιχειρήσεις. Επίσημοι χορηγοί είναι η AstraZeneca, COSMOTE και η SΟΝΥ.