Στο Ρισελσχάιμ της δυτικής Γερμανίας, όπου η Opel έχει την έδρα της και την κύρια μονάδα παραγωγής, διαδήλωσαν 15 - 18 χιλιάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον τους, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής δράσης μισθωτών της μητρικής General Motors.

Στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες, οι διαδηλωτές απορρίπτουν το κλείσιμο εργοστασίων και τις απολύσεις την ώρα που η αμερικανική General Motors ανακοινώνει ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, κυρίως στην Ευρώπη, όπου έχει 55.000 εργαζόμενους.

Λίγες μέρες πριν τη διαδήλωση, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Γιούργκεν Ρίτγκερς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της General Motors Ρικ Βάγκονερ στο Ντιτρόιτ ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις να κλείσουν εργοστάσια και να απολυθούν εργαζόμενοι.

Ωστόσο, αυτή η είδηση μπορεί να ανατραπεί αφού μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η General Motors θα ανακοινώσει τα συγκεκριμένα σχέδιά της εάν και πού στην Ευρώπη θα περικοπούν θέσεις εργασίας.