Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open Tv βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με αφορμή το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία HR & Education για την «Ολιστική Προσέγγιση Κυβερνοασφαλείας Εκπαιδευτικού Οργανισμού» στα Cyber Security Awards 2024. «Είμαστε ένα σχολείο 107 ετών που ισορροπούμε την παράδοση με την πρόοδο.

Παρότι είμαστε 107 χρονών, νιώθουμε πολύ νέοι και συνεχώς εξελισσόμαστε και καινοτομούμε» ανέφερε αρχικά ο Κ. Δούκας, τονίζοντας πως «αν θες να κάνεις πραγματικά μία εξατομικευμένη μάθηση, χρειάζεσαι τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία προκειμένου να προσφέρεις στον κάθε μαθητή ό,τι καλύτερo για να μπορεί να πετύχει τους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του».

Στη συνέχεια, ο ίδιος επισήμανε ότι για τη χρήση των σύγχρονων αυτών εργαλείων απαιτούνται αφενός κατάλληλες υποδομές, δηλαδή hardware, και αφετέρου τον σωστό τρόπο σκέψης. «Να εκπαιδεύσεις τον κόσμο σου, εργαζόμενους, μαθητές, γονείς και όλο το οικοσύστημα του σχολείου, ούτως ώστε να μπορούν ν χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία αυτά με ασφάλεια, ποιότητα και ταχύτητα. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι και έναν πολύ καλό συνεργάτη. Γι’ αυτό και επιλέξαμε την i-metrix» εξήγησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μαζί χτίσαμε ένα ξεχωριστό περιβάλλον κυβερνοασφάλειας, που πληρεί τις εκπαιδευτικές, τις παιδαγωγικές και τις τεχνικές προδιαγραφές για ένα τέλειο αποτέλεσμα σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

Επιπρόσθετα, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ανέλυσε την αλλαγή εκπαιδευτικού μοντέλου που πραγματοποίησαν, το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση τόσο των γνώσεων όσο και των δεξιοτήτων και αξιών των παιδιών, χτίζοντας προσωπικότητες, προκειμένου αυτά να αποφοιτούν με ένα ολοκληρωμένο προφίλ.

«Το να μαθαίνεις είναι μία δια βίου διαδικασία. Πρέπει να έχεις την κατάλληλη κουλτούρα. Οι σπουδές δεν τελειώνουν ποτέ. Τρέχουν παράλληλα με δεξιότητες και αρχές, όπως ο σεβασμός, αλλά πάνω απ’ όλα με έναν τρόπο ώστε να είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που θα προσφέρει και για τον εαυτό του αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό καλό» κατέληξε ο Κ. Δούκας.
Δείτε το βίντεο.