Με την ενεργή συμμετοχή 180 μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Μαρτίου, η πρώτη Εκπαιδευτική Δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος Jean Monnet, Universities4EU (U4EU), από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ακαδημαϊκή συντονίστρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη.

Το πιο διαδραστικό κομμάτι του προγράμματος κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών. Μέσα από τα θεματικά εργαστήρια που υλοποίησαν μέλη νεανικών φοιτητικών οργανώσεων (AIESEC, JEF, AEGEE, Όμιλος Ρητορικής και Όμιλος MUN, ΚεΠΝΕΤ) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις, συνεργατικές στάσεις και δεξιότητες.
 
Έπαιξαν, συζήτησαν με φοιτητές Erasmus από διάφορες χώρες και εκπροσώπους του Erasmus Student Network της Ελλάδας, ενώ παράλληλα έγιναν μέρος της δημιουργίας και της διαμόρφωσης των ερωτήσεων ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού για την Ευρώπη. Μέσα από τη διάδραση που παρείχαν τα θεματικά εργαστήρια οι μαθητές κατάφεραν να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τι σημαίνει γι’ αυτούς η ΕΕ.