Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Thess INTEC του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης υπεγράφη την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το Thess INTEC και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης θα συνεργαστούν στους κλάδους τεχνολογιών υγείας, καθαρής ενέργειας, βιώσιμης ανάπτυξης, τεχνητής νοημοσύνης, νανοτεχνολογίας, προηγμένων υλικών και άλλους. Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι «το Thess INTEC θα είναι το next big thing της Βόρειας Ελλάδας και μπορεί να αλλάξει επίπεδο την υπόθεση της καινοτομίας σε όλη τη χώρα».

«Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα στενής συνεργασίας των πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και της επιχειρηματικής κοινότητας, κάτι που ταυτίζεται με τους καταστατικούς στόχους και την στρατηγική ανάπτυξης του Thess INTEC» σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, Νίκος Ευθυμιάδης. Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητικών Κέντρων Γερμανίας Helmholtz, Dr. Otmar D. Wiestler, τόνισε: «Η συνεργασία μεταξύ του KIT και του Thess INTEC έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί ως κινητήρια δύναμη για τη μεταφορά τεχνολογίας και την τεχνολογική ανάπτυξη σε στρατηγικούς τομείς και τομείς υψηλού αντίκτυπου. Επιπλέον, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο συνεργασίας για άλλα Κέντρα της ένωσης Helmholtz και να συνεισφέρει με πολύτιμο και συνεχή τρόπο στην ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στην περιοχή της Μεσογείου».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης Dr. Thomas Hirth, ανέφερε πως «το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καρλσρούης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχουν δημιουργήσει μια στενή στρατηγική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, της οποίας το έργο HEPTA που χρηματοδοτείται από την Ένωση Helmholtz, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε θα επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καρλσρούης στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για δραστηριότητες μεταφοράς τεχνολογίας με το Thess INTEC».