Σε όλους όσοι έχουν διανύσει τον δικό τους «αγώνα δρόμου» σε μια απαιτητική χρονιά.

Λίγο πριν το κλείσιμο του τεύχους, κοιτώντας τις μακέτες και πάλι, παραδέχομαι με τον εαυτό μου ότι έχουμε διανύσει «αγώνα δρόμου» ως ομάδα για να προλάβουμε τις προθεσμίες μας, και όχι μόνο. Δεν είναι εύκολα αντιληπτός ο κόπος και η προσπάθεια που έγινε από όλους για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενόψει προετοιμασίας για τη νέα χρονιά και των ήδη απαιτητικών ρυθμών που ακολουθούμε, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του εν λόγω τεύχους, αλλά και όλων των τευχών και των δράσεων του περιοδικού τη φετινή χρονιά.

Δεν θέλει πολλή σκέψη για να σας πω ότι, εάν δεν υπήρχαν βασικές αξίες όπως η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια σε συνδυασμό με το ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ! Και φυσικά το κλίμα ομαδικότητας! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι «καλή η ομάδα, αλλά καλύτερη η μονάδα». Είναι, όμως, έτσι; Και αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις; Σαφώς και ζούμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας, και ο καθένας μας επιδιώκει την προσωπική εξέλιξη και διάκρισή του σε αυτό που έχει επιλέξει να κάνει.

Ανήκουμε, όμως, σε ένα σύνολο που αποτελείται και από άλλα μέλη, και στο τέλος της ημέρας, η επιτυχία ή/και αποτυχία δεν μπορεί να είναι μόνο προσωπική. Διότι δεν εξαρτώνται όλα από ένα άτομο και μόνο. Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι και σε ποσοτικό και σε ποιοτικό επίπεδο. Μία νέα συνεργασία που ξεκίνησε για εμάς αυτό τον μήνα, μας απέδειξε ότι αν δεν λειτουργούσαμε ομαδικά και υποστηρικτικά, δεν θα είχαμε φέρει εις πέρας το τεύχος που θα διαβάσετε. Βγήκαμε από το comfort zone μας, επαναπροσδιορίσαμε τις καθημερινές προτεραιότητες-υποχρεώσεις μας και τελικά, αυτή τη στιγμή, είμαστε χαρούμενοι και κυρίως ακόμα πιο δεμένοι για ό,τι νέο ετοιμάζουμε για εσάς!

Σκεφτόμενη όλα αυτά, και ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του περιοδικού πριν τυπωθεί, συνειδητοποιώ ότι για όλους εσάς, το 2021 υπήρξε ακόμα μία χρονιά που είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι «τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω σας», αλλά ταυτόχρονα οι προκλήσεις ήταν πολλαπλές. Όταν όλοι μιλούσαν για Lockdowns, αρρώστιες, δράματα, χρεωκοπίες, εξ αποστάσεως εργασία και κρατικές επιδοτήσεις, εσείς είχατε να σκεφτείτε εξίσου πώς θα είστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους σας. Με ουσιαστικό και δίκαιο τρόπο! Τα HR Awards, που διοργανώθηκαν για 7η συνεχή χρονιά, απέδειξαν σε όλους μας ότι τα καταφέρατε, είτε κάποια εταιρεία απέσπασε διάκριση είτε όχι. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας!

Σε αυτό το τεύχος, λοιπόν, εκτός από τους διακριθέντες στον θεσμό των HR Awards που σας παρουσιάζουμε, θα διαβάσετε για τις υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης και μετάβασης καριέρας. Τα προγράμματα Outplacement έχουν αναδειχθεί σε μία κρυφή αλλά υπολογίσιμη δύναμη για τους οργανισμούς. Την ίδια στιγμή, τα κέντρα ανάπτυξης και αξιολόγησης έχουν καίριο και δομικό ρόλο στη λειτουργία ενός σύγχρονου οργανισμού που εξελίσσεται και προοδεύει. Η στρατηγική για το ταλέντο, άλλωστε, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε τμήμα ΔΑΔ.

Πλησιάζοντας στο κλείσιμο της χρονιάς, το 2021 υπήρξε μία περίοδος με πολλές ανατροπές και έντονη κινητικότητα στην αγορά εργασίας, ενώ τα μοντέλα λειτουργίας των επιχειρήσεων αναθεωρήθηκαν και αναπροσαρμόστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Ευχόμαστε το νέο έτος να φέρει αισιοδοξία και πολλές χαρούμενες στιγμές σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Αν και ακούγεται κοινότυπο, από όλους μας…
Ευχές για μία υγιή χρονιά!