Η Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και CEO του Your Directors Club, καθώς και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, μας μιλά για τις ανάγκες που καλύπτει το YDC, τους λόγους που αξίζει
ένα C-Suite στέλεχος να γίνει μέλος σε αυτό αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη πενταετία.

HR Professional: «Your Circle of Trust», είναι το motto του Your Directors Club. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας περισσότερα για το YDC και τις ανάγκες που ήρθε να καλύψει;

Γεωργία Καρτσάνη: Τρία χρόνια πριν, και με βάση τη 10ετή εμπειρία που είχα ήδη αποκτήσει με την ίδρυση του CEO Clubs Greece, ένιωσα το κάλεσμα να δημιουργήσω μια πλατφόρμα μάθησης και δικτύωσης – έναν μοναδικό «κύκλο εμπιστοσύνης», αν θέλετε – και για τους Έλληνες Directors, των οποίων η ανάγκη για στήριξη του έργου και της καριέρας τους δεν καλυπτόταν από τις υπάρχουσες τότε δομές. Έτσι, ιδρύθηκε το Your Directors Club (YDC), το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους business directors της χώρας μας, να συναναστρέφονται με ομολόγους τους, δραστηριοποιούμενους σε διαφορετικούς ρόλους και αγορές, και, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης, να ακονίζουν τις ικανότητές τους μέσω peer learning και των πολλών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών του Club.

Οι εκδηλώσεις μας περιλαμβάνουν κάθε χρόνο:

  • Mηνιαία Lunch Circles (που προάγουν την αριστεία σε δεξιότητες ηγεσίας και την ανταλλαγή best practices σε καίρια θέματα που απασχολούν σήμερα τα ανώτατα στελέχη).
  • Inner Advisory Circles (που έχουν τη φύση του coaching, απευθύνονται σε μικρά γκρουπ μελών, περιλαμβάνουν 7-9 μηνιαίες συνεδρίες και προσφέρονται από αυθεντίες στην εκάστοτε επιλεγμένη θεματική).
  • Δύο Forums (που διοργανώνει το CEO Clubs Greece και στα οποία έχουν πρόσβαση τα μέλη του YDC).
  • Πληθώρα workshops που πραγματεύονται ειδικές δεξιότητες για την προσωπική ανάπτυξη των μελών.
  • Διάφορα κοινωνικά events, στα οποία προάγεται η φιλική διασύνδεση των μελών σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

HR P: Για ποιους λόγους αξίζει ένα C-suite στέλεχος να γίνει μέλος του Υour Directors Club; Ποια τα οφέλη που αποκομίζει;

Γ. Κ.: Έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι τα ανώτατα στελέχη που καλούνται να ηγηθούν και να διοικήσουν τις επιχειρήσεις σήμερα, έχουν απόλυτη ανάγκη να συμμετέχουν μαζί με ισότιμους και συνοδοιπόρους, σε κλειστές επαγγελματικές ομάδες (business clubs), στο ασφαλές περιβάλλον των οποίων μπορούν να επικοινωνήσουν με εμπιστοσύνη, να ανταλλάξουν απόψεις και επιτυχημένες πρακτικές και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Έτσι, λοιπόν, το Your Directors Club, το όραμα του οποίου στηρίχθηκε στη γνώση που έχω συλλέξει τόσο από την εμπειρία μου με το CEO Clubs Greece όσο και από την ευρύτερη επιχειρηματική μου δράση, προσφέρει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επαγγελματική ανάπτυξη μέσα από τη συνύπαρξη και δικτύωση μελών που είναι ισότιμα και ισόβαθμα, με παρόμοιες αρχές, προβληματισμούς και φιλοδοξίες, διαφορετικό επαγγελματικό background και αλληλοσυμπληρούμενες γνώσεις και εμπειρίες. Πιο αναλυτικά:

Το Club αποτελεί οικοσύστημα γνώσης για τα μέλη, η προσωπική ανάπτυξη των οποίων – που, φυσικά, αντανακλά όχι μόνο στα άτομα αλλά και στους οργανισμούς τους – βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων συναντήσεών μας. Στις ποικίλες εκδηλώσεις, forums και workshops που οργανώνουμε μέσα στο έτος, καλούμε ως ομιλητές αυθεντίες σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής και οργανώνουμε sharing experience events όπου τα μέλη μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και τα διδάγματα που απορρέουν από αυτές.
Παράλληλα, το Club προσφέρει τη δυνατότητα ουσιαστικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργειών, βασισμένων σε διαπροσωπική και εταιρική εμπιστοσύνη. Όλα τα μέλη μας μπορούν, μέσα από τις σχέσεις που αναπτύσσουν στο ασφαλές περιβάλλον του Club, να ενισχύσουν τόσο το προσωπικό τους leadership brand όσο και το corporate brand των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Επιπλέον, το YDC προσφέρει ένα περιβάλλον αποσυμπίεσης, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη να «γεμίζουν τις μπαταρίες τους», χρησιμοποιώντας το Club ως αντίβαρο στην πίεση και το άγχος της καθημερινότητάς τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκτίμησης, φιλίας και σεβασμού, τα μέλη μας λύνουν τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο ελληνικό επιχειρείν και επανέρχονται ανανεωμένοι στον καθημερινό τους αγώνα.
Τέλος, η συμμετοχή στο Club αποτελεί σύμβολο δύναμης και επιρροής: μία αναγνώριση που επιτυγχάνεται μέσω του ανήκειν σε έναν καταξιωμένο κλειστό κύκλο για business leaders με δυνατό brand και εξίσου δυνατά και επιτυχημένα μέλη.

HR P.: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος στο Your Directors Club;

Γ. Κ.: Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος στο Your Directors Club είναι να είναι αφενός, ενεργό στέλεχος και αφετέρου, μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας.
Συμβαλλόμαστε απευθείας με τις εταιρείες των στελεχών μελών, κατόπιν αξιολόγησης που να πιστοποιεί ότι αυτές πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές επιχειρηματικού κύρους και ήθους. Η συνδρομή μπορεί να είναι ετήσια ή διετής, με το ύψος της να διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής αλλά και τον αριθμό των εγγεγραμμένων στελεχών της ίδιας εταιρείας.
Τέλος, σε όσους σκέφτονται να συμμετέχουν, θα τους παρότρυνα να το πράξουν, καθώς πέρα από τα οφέλη που ήδη αναφέρθηκαν, το YDC εκπροσωπεί και μια συλλογική ευθύνη: Να είμαστε όλοι παρόντες με τη σκέψη, τη συμβολή, τη συνεργασία και τον ρόλο που μας αντιστοιχεί, στην ανοδική πορεία του ελληνικού επιχειρείν. Το YDC δημιουργεί τη βάση και τα μέλη του αποτελούν την κινητήριο δύναμη.

HR P.: Στη μέχρι τώρα πορεία σας, έχετε διοργανώσει πληθώρα από events. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειές σας, έως το τέλος του έτους;

Γ. Κ.: Το πλάνο δράσεών μας μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πλούσιο και φιλόδοξο, με τα μηνιαία μας Lunch Circles να επικεντρώνονται ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των μελών μας και τα Inner Advisory Circles με τον peer coaching χαρακτήρα τους, να επεμβαίνουν βαθύτερα στον τρόπο σκέψης και αντιλήψεων των συμμετεχόντων.
Ο συνδυασμός των παραπάνω, μαζί με κάποιες εκπλήξεις που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμά μας, υπόσχονται την εξασφάλιση απαραίτητων και θεμελιωδών βελτιώσεων στη προσωπική και επαγγελματική ζωή των μελών μας.

HR P: Παράλληλα, είστε η Ιδρύτρια του CEO Clubs Greece από το 2009. Πείτε μας λίγα λόγια και για αυτό. Ποιο το όραμα και το έργο του;

Γ. Κ.: Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs Int’l, ενός από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15,000 μέλη. Δεκατρία (13) χρόνια αργότερα, το CEO Clubs Greece αναγνωρίζεται πλέον ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEOs and Επιχειρηματιών στη χώρα μας: μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής.
Σκοπός του CEO Clubs Greece είναι η αέναη αναβάθμιση της ζωής των μελών του και η ενίσχυση της επιρροής τους στο υγειές επιχειρείν, καθώς, μέσα από τις δράσεις τους, επανεξετάζουν, αναθεωρούν και συν-δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για τις επαγγελματικές τους ομάδες, τους οργανισμούς τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες, το Club καλλιεργεί τη γνώση και προάγει την ουσιαστική δικτύωση και εξωστρέφεια, γι’ αυτό και αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών που επιδιώκουν διαρκώς τη βελτίωση και την αριστεία, μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας. Σήμερα, το CEO Clubs απαριθμεί 150 μέλη, των οποίων το σύνολο του τζίρου των επιχειρήσεών τους ανέρχεται στο 4% του ΑΕΠ της χώρας.

HR P.: Ποιοι είναι οι στόχοι του Υour Directors Club για τα επόμενα πέντε χρόνια;

Γ. Κ.: Με μόνο τρία χρόνια στο ενεργητικό του, θα λέγαμε ότι το Your Directors Club βρίσκεται ακόμα στη φάση «ενηλικίωσης». Κατά συνέπεια, όραμά μας για τα επόμενα χρόνια είναι η αναγνώριση του Club ως μοναδικό οικοσύστημα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων για τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της χώρας μας και η εδραίωσή του ως φυτώριο για την ανάδειξη των μελλοντικών CEOs στη χώρα μας.