Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη αυτή φάση, η οποία ξεκίνησε από τις 11/4 και διαρκεί μέχρι τις 20/4, απευθύνεται σε όσους εργαζομένους δεν υπέβαλαν ήδη υπεύθυνη δήλωση ή οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο και οι οποίοι καλούνται να το πράξουν βάσει του ψηφίου με το οποίο λήγει το ΑΦΜ τους, ενώ από τις 21/4 ως και τις 23/4 θα παρέχεται η δυνατότητα για διορθώσεις, συμπληρώσεις και ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει και μια τρίτη φάση υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων, με τους εργαζομένους να μπορούν να προβαίνουν σε υποβολή, βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους, από τις 21/4 έως τις 30/4, με τις διορθώσεις, συμπληρώσεις και ανακλήσεις να μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1/5 έως και 3/5.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή έληξε στις 10 Απριλίου, ενώ για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 20 Απριλίου.

Πότε θα καταβληθεί
Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σχετίζεται με την ημερομηνία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης από τον εργαζόμενο. Έτσι, από τη Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου, έως και την Μεγάλη Παρασκευή, 17 Απριλίου, τα 800 ευρώ θα καταβληθούν σε όσους υπέβαλαν δήλωση από 1 έως 10 Απριλίου, με την καταβολή του επιδόματος για τη δεύτερη φάση(11-20 Απριλίου) να γίνεται από τις 27 έως τις 30 Απριλίου. Τέλος, όσοι υποβάλουν δήλωση στην τρίτη φάση(21-30 Απριλίου) θα λάβουν την σχετική αποζημίωση από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.