Το πρόγραμμα Imagine της Interamerican εξελίσσεται, εισάγοντας στις αρχές του 2019, τον εξωτερικό πυλώνα «Open Innovation Initiative».

Η Interamerican, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και start ups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας Imagine της Interamerican και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN). Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις. Από αυτές διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση, και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Το Imagine ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της Interamerican, ως ένα «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους.