Η συνεργασία ανάμεσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ International και το Διαγωνισμό Global Management Challenge ξεκίνησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο με την προσφορά υποτροφίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε έναν από τους νικητές του 5ου Διαγωνισμού Ελλάδας.

Στις 19 Οκτωβρίου 2010 ο πρώτος κύκλος έκλεισε επιτυχημένα με την επίσημη ανακοίνωση του νικητή σε ειδική εκδήλωση. Την εκδήλωση φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η PwC και ο Θεόφιλος Κοντοζής, μέλος της νικήτριας ομάδας Astra Zeneca-Cherry Pick είχε τη χαρά να μοιραστεί την ξεχωριστή αυτή στιγμή με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γρηγόριο Πραστάκο και το Διευθυντή του ΜΒΑ International, Γιώργο Ιωάννου, καθηγητές του Προγράμματος, συμφοιτητές και φίλους αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που στηρίζουν ενεργά το Διαγωνισμό.

Ο Θ. Κοντοζής, αναδείχθηκε ως ο επικρατέστερος από τους τρεις υποψηφίους για την υποτροφία και έχει πλέον ενταχθεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκινάει φέτος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ζώης Σωτηρόπουλος, partner της PwC και ο Μιχάλης Σάρρος, HR Manager της Astra Zeneca, αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των εταιρειών τους με το Διεθνή Διαγωνισμό ενώ ο Σεραφείμ Καραΐσκος, στέλεχος της PwC έδωσε τη δική του οπτική ως παλαιός παίκτης αλλά και απόφοιτος του μεταπτυχιακού.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γρ. Πραστάκος, τόνισε την εποικοδομητική σύνδεση του διαδικτυακού διαγωνισμού με τις σπουδές και κυρίως την ανάγκη απόκτησης διεθνών εμπειριών και διαμόρφωσης παγκόσμιας κουλτούρας. Αρχές που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια το ΜΒΑ International, όπως τόνισε και ο Διευθυντής Προγράμματος καθηγητής Γ. Ιωάννου, πριν απονείμει την υποτροφία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό: [email protected], www.worldgmc.com/greece.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΒΑ Ιnternational: [email protected], www.imba.aueb.gr.