Συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, αρμόδια και για θέματα σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, Γιάννα Χορμόβα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η αναβάθμιση και ενδυνάμωση των τεχνικών επαγγελμάτων μέσα από κοινές δράσεις του ΒΕΠ και της ΔΥΠΑ. Ειδικότερα, η Γ. Χορμόβα ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΒΕΠ για τη ριζική αλλαγή στην εικόνα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ μέσω έργου, ύψους 134 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπαμανώλης – Ντόζας ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες και δράσεις του επιμελητήριου αναφορικά με τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τονίζοντας πως «η αγορά έχει ανάγκη από τεχνικά χέρια άμεσα αλλά και η νέα γενιά θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά για τις δυνατότητες που θα τους δοθούν από την αγορά εργασίας τελειώνοντας μια ΕΠΑΣ.

Θέλουμε άμεση συνεργασία μαζί σας για να συμβάλλουμε από κοινού στη νέα σελίδα που ανοίγει ο επιχειρηματικός κόσμος». Σημειώνεται, τέλος, ότι στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που αποφάσισαν να υλοποιήσουν από κοινού το ΒΕΠ και η ΔΥΠΑ.