Στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) προέβη, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Η νέα σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει παροχές πλέον της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ισχύ από 01/04/2022 έως 31/03/2025, είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης ολοκλήρωσης των συζητήσεων και του κλίματος συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Τράπεζας Ηπείρου και του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας (Σ.Ε.Σ.Τ.Η.).

Αναλυτικότερα, η νέα Ε.Σ.Σ.Ε. ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις στο εσωτερικό της Τράπεζας Ηπείρου, τη διοικητική και επιδοματική πολιτική, καθώς και αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, με έμφαση στη στήριξη της οικογένειας και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ η Διοίκηση της Τράπεζας αναγνώρισε βασικά αιτήματα του Συλλόγου, με στόχο την προστασία της εργασίας και την παροχή επιπλέον κινήτρων για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. «Με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ένα υποστηρικτικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους και ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις μικρότερες κλίμακες μισθοδοσίας.

Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει η δέσμευση και η προσήλωσή που διαρκώς επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα, με στόχο την ανάπτυξη της Τράπεζας και κατ’ επέκταση την οικονομική και κοινωνική ενίσχυση του Τόπου μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας. «Με όρους επιπλέον της Κλαδικής, η νέα σύμβαση προστατεύει την εργασία, ενισχύει τα εισοδήματά μας και ενδυναμώνει τις παροχές υγείας και αποταμίευσης. Όροι που δίνουν κίνητρο σε όλους μας να συνεχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του Οργανισμού» ανέφερε, από την πλευρά του ο Απόστολος Μπαλτζώης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.