Πεπεισμένοι ότι η καινοτομία αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την έξοδο από την κρίση, οι νέοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν στη Σύνοδο των G8 για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουλίου στη Στρέζα της Ιταλίας.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη σύνοδο, οργανώνοντας την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της, Δημήτρης Τσίγκος.

Στη σύνοδο συμμετείχαν αποστολές νέων επιχειρηματιών από τις οκτώ πλέον ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία). Οι νέοι επιχειρηματίες, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου, κατέληξαν σε κοινή επίσημη δήλωση η οποία θα τεθεί υπόψη των οκτώ ισχυρότερων ηγετών του κόσμου κατά την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής των G8, που θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική Λ’ Άκουιλα. Το σχέδιο ανάκαμψης που καταθέτουν οι νέοι επιχειρηματίες αφορά τέσσερις βασικούς άξονες δράσης. Πρώτον, συνεργασία με τις κυβερνήσεις για την ανάπτυξη και την υλοποίηση μιας καινοτόμου επιχειρηματικής στρατηγικής.

Δεύτερον, οι νέοι επιχειρηματίες υπογράμμισαν τη σημασία της τεχνολογίας που δημιουργεί μια ανοιχτή και ανταγωνιστική αγορά η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Τρίτον, σχετικά με την κοινωνική καινοτομία, ενθαρρύνουν τη λογική της κοινωνικής υπευθυνότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί από επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Τέλος, θεωρούν την πράσινη καινοτομία ως ευκαιρία ανάπτυξης και καλούν τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν κίνητρα, ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να αναπτύσσουν και να χρησιμοποιούν νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.