Η πετρελαϊκή κρίση δεν έχει χτυπήσει όλα τα επαγγέλματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αντιθέτως, φαίνεται να ενισχύει τους εργαζόμενους στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη λίστα των επαγγελμάτων που εξαφανίζονται ή ενισχύονται, την οποία κατάρτισε το περιοδικό Forbes με βάση τα επίσημα στοιχεία από την Αμερικανική Κυβέρνηση για το 2007, οι δουλειές με προοπτικές φαίνεται να είναι οι χειρωνακτικές. Η λίστα των επαγγελμάτων με μέλλον συμπεριλαμβάνουν τομείς όπως: πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προϊόντα υγείας και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι, όμως, εντυπωσιακό ότι εμφανίζονται να έχουν προοπτικές και κλάδοι όπως: μηχανικοί αυτοκινήτων και εργάτες συναρμολόγησης αεροσκαφών.

Δεδομένου ότι η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε πριν ξεκινήσει η κρίση των ενυπόθηκων δανείων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, κατά την εξέταση των επαγγελμάτων με ζοφερό μέλλον δε λήφθηκαν υπόψη οι απολύσεις στους χώρους της στέγασης και των οικονομικών υπηρεσιών. Οι υπό εξαφάνιση δουλειές είναι εκείνες οι οποίες δεν απαιτούν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης όπως για παράδειγμα χειριστές ραπτομηχανών, συναρμολογητές μηχανημάτων, επισκευαστές σπιτιών και χειριστές μηχανημάτων πλέξης υφασμάτων. Παράλληλα, οι ηθοποιοί και οι φοροτεχνικοί κάνουν την εμφάνισή τους στα επαγγέλματα με δυσοίωνο μέλλον.

Πηγή: Forbes