Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών στον επιταχυντή επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Berkeley, τον Ιανουάριο του 2019.

Το Berkeley Method of Entrepreneurship Bootcamp είναι ένας κύκλος εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, όπου συμμετέχουν επιλεγμένοι φοιτητές και ερευνητές από όλον τον κόσμο, οι οποίο παρουσιάζουν και εξελίσσουν τις ιδέες τους με τη βοήθεια καθηγητών, μεντόρων και επενδυτών από τη Silicon Valley και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Στο Berkeley Bootcamp συμμετείχαν οι πρώτοι διακριθέντες των Aegean Startups (φοιτητές από το Παν. Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), καθώς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανάμεσα σε περίπου 120 συμμετέχοντες, επιλεγμένους από 15 χώρες.

Οι Έλληνες φοιτητές και ερευνητές συμμετείχαν σε τρεις ιδέες – ομάδες, οι οποίες ήταν ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις που συνολικά παρουσιάστηκαν: MyNequin (λογισμικό για δημιουργία 3D μοντέλου, για αγορά ρούχων στο διαδίκτυο), Social Food (εφαρμογή που επιτρέπει τις μερίδες που περισσεύουν στα εστιατόρια να δίνονται σε κοινωνικά υποστηριζόμενες οικογένειες) και VR Community (ψηφιακή κοινότητα γύρω από την εικονική πραγματικότητα).

Η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο Παν. Berkeley υποστηρίχθηκε οικονομικά από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).