Φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, τεχνικοί Η/Υ, ακόμη και προπονητές περιλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Businessweek με τα δέκα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές για το 2011

Σύμφωνα με το περιοδικό, σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειώσει φέτος η ζήτηση φυσιοθεραπευτών καθώς οι baby boomers μεγαλώνουν και όλες οι ηλικίες αναγνωρίζουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το θεραπευτικό μασάζ.

Οι δουλειές των προπονητών αναμένεται επίσης να … ανοίξουν, καθώς οι τυπικοί εργοδότες (π.χ. πανεπιστήμια, εταιρείες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες) εμπλουτίζουν με καινούρια άτομα το προπονητικό δυναμικό τους. Ακολουθεί το επάγγελμα του διερμηνέα/μεταφραστή, αφού πλέον οι απαιτούμενες διεπαφές και επιχειρηματικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση υπηρεσιών εξειδικευμένης διερμηνείας και μετάφρασης.

Επίσης, οι τεχνικοί υπολογιστών είναι ήδη δυσεύρετοι σε πολλούς οργανισμούς. Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας αναμένει αύξηση του κλάδου κατά 78.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018. Έπεται ο διοργανωτής συνεδρίων, που αναλαμβάνει την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεδριών αλλά και εκδηλώσεις αναψυχής. Ακολουθούν οι στενογράφοι.

Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Στενογράφων Εθνικών Δικαστηρίων, περισσότεροι από το 70% των στενογράφων εργάζονται έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων ενώ  πολλοί στενογράφοι δικών εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο κλάδος των δημοσίων σχέσεων έχει επίσης καλές προοπτικές μέσα στο 2011 όπως και οι διαμεσολαβητές, οι ειδικοί στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών.
Η αμερικανική στατιστική υπηρεσία προβλέπει ότι ο κλάδος της διαμεσολάβησης θα γνωρίσει ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το μέσο όρο όλων των άλλων επαγγελμάτων έως το 2018. Επιπλέον, με το YouTube να φιλοξενεί σήμερα περισσότερες αναζητήσεις ανά ημέρα από οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο πλην της Google, η ανάγκη για υπεύθυνους μοντάζ φιλμ και βίντεο είναι ολοφάνερη.

Τέλος, δεδομένου ότι όλοι οργανισμοί έχουν ανάγκη από έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση η συγκεκριμένη εργασία συγκαταλέγεται στα επαγγέλματα του μέλλοντος. 

Τα καλύτερα επαγγέλματα στις ΗΠΑ:
1. Φυσιοθεραπευτής-χειρομαλάκτης – Μέσο Εισόδημα: 39.780 δολάρια
2. Αθλητικός προπονητής – Μέσο Εισόδημα: 44.020 δολάρια
3. Διερμηνέας / Μεταφραστής – Μέσο Εισόδημα: 45.700 δολάρια
4. Τεχνικός Υπολογιστών – Μέσο Εισόδημα: 47.360 δολάρια
5. Διοργανωτής Συνεδρίων – Μέσο Εισόδημα: 48.060 δολάρια
6. Στενογράφος – Μέσο Εισόδημα: 52.460 δολάρια
7. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων – Μέσο Εισόδημα: 59.370 δολάρια
8. Διαμεσολαβητής – Μέσο εισόδημα: 63.250 δολάρια
9. Υπεύθυνος μοντάζ ταινιών και βίντεο – Μέσο εισόδημα: 63.680 δολάρια
10. Χρηματοοικονομικός αναλυτής – Μέσο εισόδημα: 85.240 δολάρια.

Πηγή: Imerisia.gr