Εν έτη 2018 το να έχει μία εταιρεία «καλύτερη» HR τεχνολογία δεν είναι αρκετό. Aντιθέτως, ο στόχος οποιασδήποτε τεχνολογίας στο workplace είναι -η θα έπρεπε να είναι- να προσφέρει καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα, όπως είναι τα έσοδα, το μερίδιο αγοράς, η ικανοποίηση των πελατών και τα κέρδη της εταιρείας, και όχι απλώς «HR» οφέλη, όπως η διακράτηση εργαζομένων η οι ταχύτερες προσλήψεις.

Η -με ταχύτατους ρυθμούς- είσοδος του HR στον κόσμο του «digital disruption» οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη οι επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού να ενστερνιστούν και να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του επιχειρείν. Οι ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στις εταιρείες και τα τμήματα HR σκιαγραφούν ένα καινούριο τοπίο για το μέλλον της εργασίας, τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την οργάνωση και τις πρακτικές management. Οι εταιρείες επιδιώκουν τη βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας μέσω των digital τεχνολογιών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το HR Professional και η BOUSSIAS διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το συνέδριο Digi HR, στις 16 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο θα διερευνήσει σενάρια για το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον και πώς οι αναδυόμενες digital τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την καινοτομία καθώς άνθρωποι και μηχανές καλούνται όχι μόνο να συνυπάρξουν και να διαλειτουργήσουν, αλλά και να βελτιστοποιήσουν την

απόδοσή τους.

Στόχος του Digi HR 2018 είναι να δείξει πώς οι υφιστάμενες και αναδυόμενες τεχνολογίες της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού θα βελτιώσουν το employer’s brand, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και θα βοηθήσουν στην προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων. Το συνέδριο θα εξετάσει ακόμα την πιο δύσκολη πλευρά των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα των ανθρωπίνων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της ζωής των εργαζομένων και της ιδιωτικότητας των δεδομένων.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Για τρίτη χρονιά, το Digi HR θα φιλοξενήσει διεθνείς experts και practitioners, οι οποίοι θα μοιραστούν πολύτιμα insights και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους γύρω από το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν στην πράξη να συμβάλλουν τόσο στη βελτιστοποίηση των HR διαδικασιών όσο και -το πιο σημαντικό- στην απόκτηση πολύτιμων για την επιβίωση και την ανάπτυξη των σύγχρονων εταιρειών πλεονεκτημάτων.

  • Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή του Digi HR επιστρέφει ο Erik van Vulpen, Digital HR & Analytics Expert και συγγραφέας. Ο πιο υψηλά βαθμολογημένος ομιλητής της περσινής διοργάνωσης, έρχεται αυτή τη φορά έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων και των μετρικών, ώστε οι σχετικές προσπάθειες και επενδύσεις να αποδώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
  • Με το καυτό θέμα των δεδομένων και της ανάλυσης αυτών θα ασχοληθεί στην παρουσίασή της, η Littal Shemer Haim, People Analytics Consultant, HR Data Strategist & Organizational Researcher, η οποία θα μας οδηγήσει στο ταξίδι των people analytics και θα εξηγήσει τα πώς και τα γιατί μέσα από πραγματικά παραδείγματα.
  • Για όλα όσα πρέπει να ξέρει ο HR Manager του σήμερα θα μιλήσει η Suzanne Lucas, συγγραφέας και μία από τις πλέον engaging ομιλήτριες για θέματα HR παγκοσμίως. Η γνωστή και ως «The Evil HR Lady» θα δώσει συμβουλές για τη διαχείριση των social media καθώς και για τις σχετικές πολιτικές, τη σημασία της στατιστικής ανάλυσης, τη διαχείριση του digital savvy προσωπικού καθώς και για τις νέες δεξιότητες που καλείται να έχει ο σύγχρονος επαγγελματίας του HR για να ξεχωρίσει στην ψηφιακή εποχή.
  • Ο Guido Beier, Senior Manager HR Digital & Innovation της Deutsche Telecom θα μοιραστεί την πολύτιμη εμπειρία του σχετικά με το employee experience στην ψηφιακή εποχή.