Τα McDonald’s ορίσθηκαν ως «εταίρος υποστήριξης εθελοντών» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και θα βοηθήσουν στην πρόσληψη και την εκπαίδευση των 70.000 ανθρώπων που απαιτούνται για την προετοιμασία των χώρων που θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Η αλυσίδα εστιατορίων θα είναι χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο Πρόεδρος των Αγώνων, Lord Sebastian Coe, περιγράφει τα McDonald’s ως κορυφαία εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών εκπαίδευσης και διακράτησης εργαζομένων.

«Οι εθελοντές είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των αγώνων» δηλώνει ο Lord Sebastian Coe, «ενώ η δέσμευσή τους θα είναι καθοριστική και θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των καλών και των εξαιρετικών παιχνιδιών», προσθέτει. O David Fairhurst, αντιπρόεδρος και Chief People Officer στα McDonald’s στη Βρετανία και τη Βόρεια Ευρώπη δήλωσε: «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε ο πρώτος εταίρος για το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα και που θα εμπλακούμε χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας και την εθνική μας παρουσία στην προσέλκυση, επιλογή και εκπαίδευση μίας τόσο διαφοροποιημένης ομάδας ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε αποδεδειγμένο ιστορικό στην παροχή δεξιοτήτων, κατάρτισης και προσόντων όπως και στη γρήγορη και συνεπή εξυπηρέτηση πελατών σε πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα», συνεχίζει. «Είναι σημαντικό να στρατολογήσουμε τους σωστούς ανθρώπους, με την κατάλληλη στάση και έμπνευση. Οι εθελοντές πρέπει, επίσης, να αναγνωρίζονται και να μνημονεύεται η συμβολή τους όπως πιθανόν δεν έγινε σε προηγούμενους αγώνες», καταλήγει.

Οι Games Makers, όπως αποκαλούνται οι συγκεκριμένοι εθελοντές, θα εργαστούν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς. Η online στρατολόγηση για όσους έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες όπως ιατρικές και τεχνικές ικανότητες θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουλίου ενώ οι εθελοντές γενικών καθηκόντων (π.χ. που θα ελέγχουν τα εισιτήρια) θα αρχίσουν να στρατολογούνται από τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων, θα βοηθήσει στις συνεντεύξεις και στις διαδικασίες επιλογής, όπως διαφήμισε και τον εθελοντισμό στα 1.200 σημεία πώλησης των McDonald», δήλωσε ο D. Fairhurst.

Η εκπαίδευση των εθελοντών θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012 με τη συνδρομή του πανεπιστημίου των McDonald’s στο Λονδίνο. Η εταιρεία δαπανά σήμερα 30 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την κατάρτιση των 80.000 ανθρώπων της και θα διαθέτει το δικό της προσωπικό που θα παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση στους εθελοντές.