Ο χρόνος: Κυριακή, ένα μεσημέρι Ιουλίου. Ο τόπος: μια υπόγεια αποθήκη πολυκατοικίας. Οι πρωταγωνιστές: η υπογράφουσα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεκαθαριστούν άπειρες κούτες με άγνωστο και τις περισσότερες φορές άχρηστο περιεχόμενο (συναισθηματικοί λόγοι δεν επιτρέπουν το πέταμά τους στα σκουπίδια) βρέθηκα μπροστά σε ένα περίεργο «εύρημα»: ένα ζευγάρι γυαλιά, που στάλθηκαν στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του promotion της ταινίας Miami Vice, που έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους το Σεπτέμβριο του 2006.

Η ταινία, στιλιστικά ακολούθησε το πρότυπο της τηλεοπτικής σειράς, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80 (ξέρω ξέρω, οι περισσότεροι δεν τη θυμόμαστε καθώς τότε ήμασταν πολύ μικροί σε ηλικία!). Έτσι, ο ορθογώνιος αυστηρός, παρωχημένος και ικανός να φέρει λιποθυμία στα σημερινά fashion icons, σκελετός των γυαλιών διέθετε μπλε φακούς (τι σικ!). Δύσθυμη από την ταλαιπωρία, που αντί να κάθομαι σε μία παραλία βρισκόμουν στα υπόγεια και αντί να παλεύω να βγάλω την άμμο από την ξαπλώστρα, προσπαθούσα να απαλλαγώ από τη σκόνη που είχε επικαθίσει παντού, φόρεσα τα «περίεργα» γυαλιά. Και ξαφνικά όλα έγιναν μπλε!!! Το επιθυμητό γαλάζιο της θάλασσας είχε «ντύσει» όλες τις προσλαμβάνουσες του καταθλιπτικού υπογείου. Κάτι τόσο απλό με έκανε να γελάσω με την καρδιά μου και να συνεχίσω την κοπιαστική εργασία με σαφώς περισσότερο κέφι.

Σκέφτηκα πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα τέτοιο «μαγικό» ζευγάρι γυαλιά, ικανό να μετατρέψει σε ευχάριστες όλες τις δυσμενείς εργασιακές καταστάσεις. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο γραφείο σας και τα ενδεχόμενα προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν τα επαγγελματικά σας καθήκοντα λύνονται απλά φορώντας τα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε γυαλιά.

Ο θυμωμένος συνομιλητής γίνεται ένας χαμογελαστός συζητητής, τα παράλογα αιτήματα μετατρέπονται σε λογικές προτάσεις, η άρνηση για συνεργασία καταλήγει σε ενθουσιασμό για την επίτευξη του εγχειρήματος. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει (ας με διαψεύσει κάποιος!) μπορείτε απλά να επιλέξετε να δείτε τα πράγματα «αλλιώς». Αυτό άλλωστε προτείνει και το 6th People Management Executive Seminar, που σε πείσμα των καιρών δεν υποκύπτει στο βαρύ κλίμα και εξυμνεί το ρόλο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Με ομιλητές που έχουν διακριθεί στο χώρο προτείνει αντί να σηκώνετε τα χέρια ψηλά, να αναδείξετε τη συνεισφορά σας στην επιχείρηση. Και επειδή μέχρι τότε μεσολαβεί ένα καλοκαίρι… καλές διακοπές!