Με τη συμμετοχή πάνω από 250 ατόμων ολοκληρώθηκε, χθες, Τρίτη 14 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο ΟΤΕAcademy, το Talent Acquisition Conference, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι πλέον επίκαιρες απόψεις, εμπειρίες και πρακτικές ιδέες που αφορούν σημαντικά θέματα, όπως το recruitment, το sourcing, την εργοδοτική φήμη, το executive search, τη διακράτηση, την προσέγγιση των ταλέντων κ.ά.

Αναλυτικότερα, στη σημασία των αποτελεσματικών στρατηγικών που στηρίζονται σε χαμηλό budget, αλλά προάγουν την αυθεντικότητα του οργανισμού και αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την εταιρική κουλτούρα, επικεντρώθηκε η Sandra Fellman, Author, Talent Sourcer & Campaign Manager, Keynote Speaker, Consultant Recruiting Strategy, ενώ ο Gianluca Rosaria, #1 TOP HR Influencer Spain, Linkedin TOP VOICE, FORBES Successful Entrepreneurs, Co-Founder, Best Selling Author, μίλησε για τη δύναμη του Employer Brand και τα πλεονεκτήματά του για τους Recruiters, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι συνδέονται με τους ανθρώπους περισσότερο από τα λογότυπα και τις επωνυμίες».

Η ατζέντα του συνεδρίου περιλάμβανε 5 ακόμα keynote διεθνείς ομιλητές, αλλά και δύο fireside chats. Στο πρώτο, ο Φώτης Ρήγας, Managing Director Recruitment Services, Kariera Group, εξήρε τη σπουδαιότητα της ενσυναίσθησης και το προσωπικό στίγμα των recruiters/TA Managers, το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την ΑΙ. «Ενας άνθρωπος διαλέγει τον άνθρωπο. Η ευθύνη μας είναι να κάνουμε το σωστό Match το οποίο δεν αντικαθίσταται από κανένα μηχάνημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο δεύτερο, ο Νίκος Βασιλός, Director, People & Culture, People for Business αναφέρθηκε στη meta covid εποχή, κατά την οποία καταγράφεται ανισορροπία στη ζήτηση και στην προσφορά, αλλά και η ανάδειξη νέων μοντέλων εργασίας, με το remote working να θεωρείται προαπαιτούμενο. «Ένα στοχευμένο talent acquisition θα φέρει ένα αποτελεσματικό talent retention» εξήγησε ο ίδιος. Το συνέδριο έκλεισε με ένα πάνελ συζήτησης για την ελληνική πραγματικότητα του Talent Acquisition, με τη συμμετοχή στελεχών που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο.